london dag 5 och 6

11.03.2012 kl. 20:24


nästa dag tog jag på mig min nya tröja från topshop. trotsade med andra ord min vita-kläder-nojja. men alltså jag var tvungen, den var alldeles för skön och mjuk för att inte köpas.ida och jag gick till tk-maxx och jag provade världens finaste klänning i precis min storlek.bästa mönstret jag sett också. vad är det liksom? en broccoli? en man i blå trenchcoat som duschar i ett badkar? en ihopknycklad babytiger? vem vet. köpte den utan att tveka.


gick in i en prylaffär. tycker det är väldigt spännande. är själv himla ointresserad av samlarprylar av detta slag och får ont i hjärnan av att tänka på att lägga pengar på saker som bara ska stå framme.


gick in på ett mysigt café som jag glömt namnet på.denna stilige herre såg ut som en skäggig tinses i verkligheten, men på kort mer som mysfabo. han pratade skotska.sen gick vi till min drömarbetsplats. man fick inte fota vilket var synd för jag hade velat fota allt (speciellt guldstatyn i verklig storlek på en naken dam som står framåtlutad i en inte helt ortodox ställning) och prisklassen varierade mellan £5 (vintage nude vykort) och £4500 för en gynekologstol i guld och röd sammet (!!)sen gick vi hit av någon anledning, men ut igen efter två minuter på grund av en alltför påtvingande lukt av rökelse.en gata som hämtad ur hogsmeade.sen gick vi till "lush" där jag köpte torrshampo. de spelade toxic och vi gjorde den fantastiska upptäckten att man hur bra som helst kan dansa letkajenkka till den. så då gjorde vi det.


sen såg vi världens sötaste unge posera inför mamman som fotade. hon och mamman hade exakt samma klädstil så ni kan ju tänka er. vi frågade om vi fick ta kort och hon blev lite blyg då. men levererade ändå en lurig min.efter detta gick vi ner för dessa trappsteg. roligt med alla som gick upp och stånkade och stönade. här någonstans fick jag koffeinångest (dricker kaffe väldigt sällan numera och tog en cappuccino på cafét med den skäggige skotten) och blev ficktjuveparanoid så lämnade kameran hemma för resten av kvällen. det gjorde inte så mycket, vi åt en väldigt medioker middag på "carluccio's", försökte och misslyckades med att hitta platform 9 3/4 och köpte varsin chokladmuffins på marks & spencer.och nästa dag var det dags att åka hem. gick upp klockan fem och åkte iväg. flyget var två timmar sent så fick en tio-punds-kompensationssedel att använda på någon av butikerna eller restaurangerna där. beställde således en peach bellini.och en blt med extra majonnäs hehehe.sen köpte jag den här och läste lite ur den medan jag väntade. helt galet rolig.
det var min londonresa det. tjollahopp!
Saudade Saudade
Kommentarer (4)
Hej jag gillar dig! Trillade in hit via niotillfembrevvännerna vars bloggar jag sitter och slöbläddrar igenom i jakt på något sensationellt. Så kommer man hit liksom. London, HP-referenser och på riktigt bästa klänningsmönstret någonsin redan i första inlägget. (Ang. mönstret är jag mer nyfiken på grejen uppe till vänster som är typ en elefant men ser mer ut som en snigel med två taggiga snablar och smilegubbar längst ut?!?!?). Förresten skriver du väldigt underhållande och bra!
aliciasivert12.03.12 kl. 01:13
åh tack, vilken fin kommentar! ja alltså, jag vill veta vem som designat klänningen och skicka ett kärleksbrev.
12.03.12 15:17
gud. jag vill till london. har aldrig varit där... gillar tröjan på första bilden! påminner lite om en vit tröja jag har med motivet av en solstol jag köpte förra sommaren (http://luftslott.ratata.fi/data/luftslott/images/xl/xl_Photo%204.jpg)
vague illusions15.03.12 kl. 22:00
det var första gången jag var där också. hade velat se mer av landsbygden dock, men annars var det trevligt! lite för mycket folk bara. åh ja den tröjan har jag sett! älskar min papegojtröja, så galet mjuk och skön. var främst materialet jag fastnade för faktiskt, såg den - tänkte "vad söt", kände på den och tänkte "måste ha!!!"
15.03.12 23:18
Så fina bilder!
Jessica - En flicka som är stark20.03.12 kl. 17:39
åh tack så mycket :)
20.03.12 17:47
allt jag behöver göra nu är odla skägg så har jag en dubbelgångare i london. Båda jobbar på kafe och ser ut som en tinses. najs.
tinses25.03.12 kl. 13:34
låter som en väldigt bra plan! och skotsk dialekt också.
25.03.12 14:08

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren