I didn't eat for three days so I could be lovely.

25.04.2012 kl. 21:41
att vara fin är att vara så mycket mycket mer än vad man ser. bredvid det barn du säger är "fin" kanske står ett annat barn, gamla kläder, ovårdad, ledsen över att inte räknas, osynlig i ett utseendefixerat samhälle.
-
från ladydahmer
 
jag minns när jag var kanske femton, sexton år gammal och min familj och jag träffade en familjebekant och gick omkring på stan, tittade i affärer och sådant. jag minns hur hon gång på gång påpekade hur vacker, lång och fin min (onekligen vackra!) lillasyster var. hur hon borde bli modell. hur smal hon var. medan jag gick bredvid - smålullig, finnig och med rufsigt hår. jag minns hur jag kände mig då. och jag minns att jag tänkte att det inte skulle behöva spela roll men det gjorde det, och det gör det. och det påverkar även de som faktiskt får höra hur fina de är. utseende spelar roll och det är en lögn att påstå annat. men det är bara genom att se förbi utseendet som vi själva kan komma ifrån hetsen. om man ser sig omkring så inser man att det bara blir värre, värre och värre ju mer åren går.

det måste hända något.
Saudade Saudade
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
längtar tills jag är 50, då tror jag den mesta av utseendehetsen är över. så är det i alla för min kära mor, så jag hoppas att det blir samma för mig. för någon gång måste det ju upphöra tycker man ju.
linnea26.04.12 kl. 17:07
ja fast jag tycker det borde kunna ske NU. man älskar ju aldrig sig själv så mycket som man gjorde när man var riktigt liten. då var det en självklarhet liksom. sen försvinner det. utseendet borde inte spela roll alls men det gör det fan hela tiden.
26.04.12 21:11

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren