om superhjältar

10.05.2012 kl. 12:46
batman, superman, the incredible hulk, spiderman, kick-ass, the green lantern, flash och så vidare i all oändlighet. superhjältar har alltid varit och kommer alltid vara populära. de är allt från den blyga nörden som blir biten av en spindel till utomjordingar i mänsklig skepnad. det finns något för alla. eller... ja. det finns något för männen.

jag vill inte vara sådan, men alltså, ingen annan som är trött på att den enda gången en kvinna får vara med och fightas med killarna är ifall hon har utseendet med sig? de flesta manliga superhjältar är onekligen muskulösa, attraktiva och sätter säkert komplexhjulen igång i pojkars hjärnor också - men här finns även en grön klump (hulken), samt alla nördars dröm i spindelmannen.

den enda kvinnliga superhjälte (nåja, av kvinnligt kön) som egentligen faller ur den stereotypa superhjältinnerollen är hit-girl - som är ett barn. men tänk henne som vuxen. jo, precis. dödligt sexig och tilltalande som få.

jane fonda som barbarella, 1968


scarlett johansson som black widow, 2012

chloë moretz som hit-girl, 2010

den här bilden säger också mer än tusen ord. ehm. om alla karaktärer poserade som den kvinnliga:originalet:

Saudade Saudade
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Åh jag vet. Det är så himla synd. Å ena sidan tycker jag serieskaparna var riktigt framtidsvisionella eftersom de kreerade sina hjältar under en tid med ännu skevare kvinnosyn och för en läsarkrets som i huvudsak bestod av unga pojkar och ÄNDÅ skapades det så många superkvinnor som det gjorde (kolla här bara: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_superheroines). Men det smärtar mig att jag inte kommer på en enda som frångår normen. Det är blätrist. Till och med She-Hulk är snygg, och framför allt smäcker (var gömmer de musklerna?). Tycker mig dock kunna påstå att karaktärerna i Watchmen (serien, inte filmatiseringen) frångår regeln och är mer mänskligt designade (både kvinnor och män). Sin City däremot, haha. Tur att de inte är "hjältar" i den benämningen och alltså inte får vara med och påverka statistiken...
aliciasivert10.05.12 kl. 15:33
ja, jag såg listan! tänkte mest på att det inte fanns någon lista med de manliga superhjältarna, hade väl blivit lite för lång, ha ha. men ja, det är sorgligt.
10.05.12 15:47
Tyvärr, Spindelmannen får sixpack, snygghet och tappar dessutom i de flesta versioner glasögonen när han blir biten av spindeln. Säga vad man vill om serietidningsvärlden, men deras män och kvinnor spelar nog på samma usla genusplan om man frågar mig. På det sättet är det åtminstone jämställt. Det mesta beror också på tecknaren. Från den där listan sticker Samus Aran (iofs från tv-spel) ut. Hon är cool som fan, men håller sig mest i en rustning. Squirrel Girl eller Tank Girl, kanske?
Chillin10.05.12 kl. 21:07
jo, jag vet, spindelmannen kan ju ingalunda fortsätta vara en glasögonprydd nörd när han ska börja rädda världen. och ja, det finns väl en del superhjältar och hjältinnor som går utanför normen (squirrel girl - lol!) men i mesta fall är det tragiskt stereotypt. och för att nämna en kanske lite otippad "superhjälte" - harry potter sågs inte som tillräckligt cool för att vara hjälte i vissa länder pga sin korta, magra kropp, sitt rufsiga hår och sina glasögon. italiens förlag hade t.o.m. skippat glasögonen på omslaget till första boken men rowling gick bananas och accepterade inte detta. < 3 harry < 3
10.05.12 21:22
Och, jag vet inte, Big Bertha? Fast hon är ganska obskyr. http://www.comicvine.com/big-bertha/29-2490/is-big-bertha-beautiful/92-409310/
Chillin10.05.12 kl. 21:22
okej: kvinnorna får vara med om de är sexiga, barn eller obeskrivligt feta.
10.05.12 21:25

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren