om abrahams dotter

11.05.2012 kl. 21:50
hörde min första arcade fire låt (som jag är medveten om) när jag såg sluttexterna till "the hunger games" förra veckan. skoja i min lilla doja hur sent ute jag är. men jag antar att min misstrohet gentemot orkesterbaserade indieband satt sin prägel på vilka band jag automatiskt sållar bort, och arcade fire har varit ett av dem, oavsett alla ovationer.

nu har jag i alla fall förlorat min arkaiska eld-oskuld och jag älskar den här låten.låter som en blanding av enya och valfritt japanpop-band. och jag gillar det. förresten så var "the hunger games"-filmen enligt förväntan, jag älskade den och älskar jennifer lawrence i rollen som katniss everdeen. enda problem är att den är för kort. alltså. 2 h 20 minuter är för lite. jag hade kunnat kolla i flera, flera timmar. hela hunger games-konceptet är så himla fascinerande och jag som blev väldigt besviken på battle royale i mina dagar fullkomligt älskar den bisarra dystopikänslan i denna makabra realityshow.

och som vanligt när det gäller liv och död funderar jag på ifall jag själv överlevt, klarat mig ett tag eller gått under direkt.

en fråga: någon mer än jag (och min pappa) som sitter kvar i biosalongen medan ljuset tänds och tittar igenom hela sluttexten?
Saudade Saudade
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
jeee arcade fire :) ladda ner Funeral, det är ett helt fantastiskt album.
axel22.05.12 kl. 15:17
Tack för tipset :) ta med på söndag vetja!
25.05.12 01:02

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren