men jag vill ju bara att du tar på mig

16.06.2012 kl. 00:11


okej.

när jag var elva gick jag till skolan i samma grårandiga tröja och grå lösa byxor, för då gick jag i femman och det var förbjudet för tjejer att gilla rosa och spice girls. man skulle ha lösa kläder, skejta och lyssna på rap. rap var lika med freestyler med bomfunk mc's och de flesta tjejer kunde koreografin till the bad touch utantill. och de visade den förforiskt till killarna som absolut inte dansade om det inte handlade om tryckare med snyggaste tjejen.

hemma stod jag vid spegeln och log åt hur jävla fin jag var. jag täckte över mina finnar så himla bra och valde den bästa jeansvästen och la upp mitt hår i en cool hästsvans. sen gick jag på festen och plötsligt var mina finnar supersynliga, mina kläder out of date och mina små bröst var patetiska. jag dansade lite halvdant till de senaste låtarna och kände hur det pirrade mellan benen då han med stort h som gick på samma klass på finska sidan råkade gå förbi. en gång dansade han tryckare med en av mina kompisar. jag kallade henne hora i min dagbok och ville dö.

de som blev tafsade på och bemötta med komplimanger, hur sexistiska och nedlåtande de än må vara, det var de som var de populära. de pratade om någons bröst och hur stora de var och klämde till höger och vänster men mig lät de bli och jag var så avundsjuk på tjejerna de tog på. och när jag gick i femman skulle man vara pojkflicka för att vara flickig var något negativt. att vara tjej var fel, att vara kille gav dig rätten att bestämma och det var helt okej.

när jag var tolv stod jag i klassrummet bland några killar och jag minns inte situationen i sig, den kan ha handlat om vad som helst, men det jag minns är att han står där, jämngammal, han som varit min vän i tvåan, och tittar på mig, och säger "du är så jävla ful. du är fulast i hela världen, fulare än någon på dagis. du kommer aldrig ha sex med någon förrän du är typ nittio... och då kommer han också vara typ nittio och blind och döv!"

och ja, visst, skrattretande, pinsamt, fel och vem bryr sig. men jag kan tala om för er att en tolvårig tjej med finnar över hela ansiktet och samma svettluktande favoritkläder varje dag bryr sig. väldigt, väldigt mycket.
Saudade Saudade
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Jättebra skrivet, finfina du!
audance.ratata.fi17.06.12 kl. 11:47
tack sis <3
17.06.12 19:01
Men, du blev ju briljant i alla fall. Knappast tack vare honom eller de andra, men TROTS dem.
aliciasivert18.06.12 kl. 15:40
men åh tack. och jo, sant. men jag ryser av tanken på om det INTE gått bra ändå, för dem det inte går bra för. på grund av att barn ska vara så himla elaka och världen så ond.
18.06.12 15:55

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren