sparvmammor

20.06.2012 kl. 17:19
för en vecka sedan flyttade jag in hos alinah. samma kväll fick vi besök av världens sötaste lilla fiskmåsunge.


våra grannar tar hand om småfåglar som farit illa. de har hela åtta stycken. moderskänslorna väcktes definitivt till liv, inte minst hos alinah som drömt om kattungar, hundvalpar, människobebisar och små kaniner vareviga natt.jag tänkte "åh, om jag hittar en fågelunge någon gång så vet jag var jag ska gå sen. men det är väl inte ofta man hittar en ändå."
 
men. på väg hem från första dagen på jobbet hörde jag ett litet litet pip vid kanten av trottoaren. först trodde jag att den gråa lilla varelse var en mus, men sen såg jag ungefär världens minsta fågelbebis som flaxade och pep och försökte klättra upp längs med betongväggen. jag la hen i min kupade hand där hen somnade direkt.

nu vet vi inte helt säkert vad det är för en fågel (koltrast har vi gissat på dock), eller om hen kommer klara sig. men hen piper tillbaka när jag piper och har ätit och druckit och ligger som bäst och sover på en värmekudde i badkaret. vi har döpt hen till mini. som vi ska försöka behålla.
 


det är nog inte helt tillåtet att vara såhär söt.

p.s. jag vet att man kan använda "den" om djur, men tycker inte om det.
p.p.s. jag vet att det inte är en höna.

UPPDATERING: JAG TROR DET ÄR EN SPARV. vad är oddsen? med tanke på min header. dör i hjärtsnörp.

Saudade Saudade
Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
NÄHÄ! ååååhhhhhh iiiiiiihhhhhh oooohhhh!!! (tappade min talförmåga i förtjusningen)
20.06.12 kl. 22:39
åh vad söta! har dock dåliga erfarenheter och dåligt samvete av fågelungar från när jag var väldigt mycket yngre. trodde nämligen som 8 åring att jag visste hur man tog hand om dödsdömda fågelungar. slutade i tragedi.
the groke21.06.12 kl. 00:49
Men alltså ååååååh! Så himla mysig. Hoppas den klarar sig och får bli mycket gammal! Som självutnämnd koltrastexpert vågar jag påstå att det inte är en sådan. Tror på blåmes men hoppas på sparv. Vore så ödesfint.
aliciasivert21.06.12 kl. 03:27
hoppas jag med! grannarna sa att det kan bli svårt för den att överleva då den är så liten. men vi har gett den fågelnäring (som vi fick av dem), mycket värme och kärlek, och den verkar redan piggare. får se vad det visar sig vara om (när!) hen är vuxen :)
21.06.12 16:41
Ihihihih och hoppas hoppas hoppas! På tal om någonting helt annat: Jag tar semester på lördag och lämnar bloggandet åt övriga världen. Tänkte dock sno ihop några inlägg med tipslänkar till ett par av mina favoritbloggar som kan publiceras under min paus. Eftersom du driver en av dessa undrar jag om jag skulle kunna få dela ett par av dina bilder? Kör en kopia av din grundlänk (ingen ny uppladdning), 300p bredd och varje bild blir klickbar med länk tillbaka till källinlägget. Anger också ditt namn som upphovshen, men som jag förstått det har du inte gått ut med ditt efternamn i cyberrymden? Fråga nr 2 är alltså, vill du att jag anger "Julia/Saudade" eller nåt liknande eller nåt helt annat?
aliciasivert21.06.12 kl. 23:24
åh, vad fint! klart du får! du kan kalla mig julia desdemona, det heter jag på facebook med (inte mitt riktiga namn dock). vad fint!
22.06.12 08:43

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren