om att fylla år

24.07.2012 kl. 23:09

johnny depp och lily rose

för tjugofem år och några timmar sedan föddes, efter många om och men, en ganska stor bebis med punkfrisyr, mitt under ett juliåskväder. läkarna hade dömt sannolikheten för överlevnad till ungefär 50%, och att den lilla babyn skulle få bestående men i form av någon slags funktionsnedsättning var ingalunda uteslutet.

men babyn växte och var den gladaste babyn någon någonsin skådat. skrattade, jollrade, åt fler gröttallrikar än sin morfar. hon växte upp till en liten rebell: varje gång modern sa "julia, gör inte si eller så"; banne mig, gjorde inte lillflickan det! allt som var farligt skulle provas och allt som var förbjudet skulle trotsas. vid två års ålder rymde hon hemifrån och vid fyra åt hon skalbaggar som godis.

vid sju började hon skolan och förstod inte ett skvatt av hur man skulle bete sig bland jämlika. ordet "tuff" fick henne att gråta och matematik var bara en massa siffror som inte spelade någon roll. det som spelade roll var lek, böcker, fantastiska berättelser, stenar, att mor och far kom hem oskadda från jobbet, mormor i sin stuga och magi. vid tolv år trodde hon på fullaste allvar att hon besatt magiska krafter och kallade sig själv för häxa. tv-serien "charmed" var en stor favorit och hon hade en dagbok fylld av skrivelser om kompisar, kärlekar och hur bra det senaste avsnittet av den älskade tv-serien varit.

åren gick och den lilla punkfriserade babyn växte upp. idag fyller hon 25 och har precis flyttat till malmö, jobbar inom hemtjänsten, bloggar om livet och dekadens och genus, tycker om valar, harry potter, paradoxer och dinosaurier och avskyr idioti, att köa, myror (och personer som skriver om sig själva i tredje person).

idag fyller jag alltså tjugofem och har firat med fina tjejer, kärleksmums och hallonläsk på kafe agnez, två fantastiska böcker från pocketshop, ett par glas rödvin hemma i fönstret, doftprov på nya presentparfymen av fina alinah, och blivit kallad malmös vackraste flicka av en 80+ pratglad gubbe med massa skägg, som gissade på att jag fyllde sexton.
Saudade Saudade
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
First I lol'd, then I serious'd. Och sen bara log jag igen. Så rackarns bra personbeskrivning. Älskar när du rabblar saker du tycker om och inte tycker om. Det är genuina, riktiga grejer som jag känner igen dig så bra i och som samtidigt överraskar lite ibland. Det kom förresten fram en halvtokig herre till mig i kassan härom dagen och frågade om jag var häxa. Blev hemskt glad! Och idag fyller HP år. Så jag säger grattis till honom och efterskottsgrattis till dig.
aliciasivert31.07.12 kl. 15:56
åh, tusen tack! och vad fint med herren, hoppas du svarade ja. och hurra hurra hurra för harry och tack för de sena gratulationerna!
31.07.12 17:37

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren