om ett rum i ett hobbithus

21.09.2012 kl. 22:20


nattduksbord.mitt skrivbord. äggkoppar från åhléns, boken om gamla kringresande cirkusar är en julklapp av min syster frida.souvenirmasker som mamma hämtat. den till vänster från costa rica, den till höger från borneo.bokhylla, bild ett. winona & johnny då det begav sig, samt mitt favoritfoto av caj bremer.bokhylla, bild två. favoritböckerna fick en egen hedershylla, såklart.kallar denna installation för "de tre vise männen". tio kronor styck på emmaus. skivorna hänger på en annan vägg, men dem fick jag ingen bra bild på.hobbitfönsterbräde. boken en barndomsklenod, jordgloben från emmaus.krimskramsbordet. eller ett altare, hur man vill.och till sist; tavelväggen. inget rum är komplett utan, om man frågar mig. en bild på en val och en annan på månen är på väg, beställda från etsy. dessa bilder är ett hopkok av etsyköp (hjärtat), vykort från muséer och små affärer (marilyn, marlene och marlon, caj bremer-kortet på dansande par på mannerheimvägen ca. 1950, damen med elefanterna samt pojken och flickan), pappas fotografier (månen och motorcyklarna), en teaterföreställnings programblad (la fura dels baus) och ett foto på mig som pytteliten, som jag är osäker på fotografen (kanske pappa där med?).

så här bor jag, hej.
Saudade Saudade
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Hej. Hittade hit via niotillfem. Väldigt fint bloggnamn: saudade. tänkte först att det betydda "hälsa", men läste ju din beskrivning och kom på att hälsa heter ju saude :P Är du portugis själv? Jag kom precis hem därifrån igår :) Gillade din blogg så det blir till att bokmärka! Hare fint!
Joanna22.09.12 kl. 14:13
tack! nej, jag är inte portugis och kan ingen portugisiska. kom över ordet saudade för några år sedan och jag tycker det beskriver tillvaron så himla melankoliskt och bra. tack för bokmärkningen!
22.09.12 18:13
Åh så fint! Blir så inspirerad av att verkligen satsa på mitt rum, göra något fint av det. Också trevligt att ha en tanke bakom sitt rum, som "de tre vise männen". Awsome.
Meraki22.09.12 kl. 15:24
tack! ja, trivsel = viktigast.
22.09.12 18:16
(Jag har sparat det här inlägget som oläst så länge nu och bara längtat efter att få ha lite mer än ett ögonblick över och verkligen dyka in i det.) Hajbokomslaget är typ det finaste. Påminn mig om att visa dig min Moby Dick-bok någon gång (med trefärgstryck från 1956). Cirkusestetiken är bland den bästa som finns även om jag tycker konceptet är ganska hemskt. Och tavelvägg. Drömmer om en egen varje dag. Skulle vilja kika mycket närmare på din. Damen med elefanterna är en av världens mest finemanga fotografier. Men bäst av allt är fönstret. Där skulle jag kunna sitta och titta ut i all evighet. Och läsa om sjöjungfrur som blir till skum och snurra jordgloben. Fulländning.
aliciasivert02.10.12 kl. 20:44
och jag har längtat efter dina, som vanligt, förtjusande smickrande kommentarer! vad fint att du gillar rummet, och det är ingen frågan om saken: du är härmed välkommen på besök när helst det passar och jag inte är på vift. tyvärr går dock inte jordgloben att snurra för tillfället (den är trasig upptill), men jag tänker att det ska gå att laga. och ja, cirkuslivet... fruktansvärt då, fortfarande hemskt, fast den tidens cirkusar har ändå något dekadent skimmer omkring sig jag bara inte kan motstå.
02.10.12 22:46

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren