smaker

23.09.2012 kl. 16:31
hej! här kommer en lista på tre av mina bästa respektive sämsta smaker.lime. jag älskar lime! i dryck, i mat, i bakelser. syrlig och söt samtidigt och doften är inte från denna värld.ost. gärna i kombination med ett gott vin, olika sorters bröd, marmelader och geléer samt bra sällskap. mina favoriter är gräddig ädel, cheddar, mjuk brie och getost.polkagris. mitt absoluta favoritgodis.

och sedan, bevare mig väl - tre saker jag helst undviker att ha nära min mun (eller nos).saffran. jag ogillar saffran. förra julen stekte vi halloumi i saffran och lukten - lukten! jag gillar inte lussekatter heller, men har aldrig insett att det är saffranet som varit boven.koriander. detta är nog den värsta smak jag vet. koriander smakar tvål och är dessutom så himla lömsk: det kan finnas i din mat utan att den ger någon smak till några av de andra ingredienserna, men sen plötsligt letar sig en bit koriander in i munnen och... rysning. isch.kräftor. fy sjutton. smakar surt och luktar surt och dessutom äter man kanske tio procent, resten är pill och att slänga bort. håll dig borta från mig med din kräftandedräkt!

bubblare: kryddpeppar, lakrits och tomat (yum) och kapris, sill och nori-ark (usch).

det var det! vad är era favorit- och hatsmaker?
Saudade Saudade
Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Älskar: Soltorkade tomater (vill gärna ha det i ALLT), grön pesto, äppelcidervinäger! Avskyr: Koriander & kapris här med. Och oliver. Och persilja (särskilt i falafel, tycker det FÖRSTÖR)! Och apelsinmarmelad, fyfan. Vad gäller alkohol - öl, gin och fernet, fullkomligt vidrigt'.
Elise23.09.12 kl. 17:56
åh gillar också allt du gillar! samt oliver, hatade oliver förut men inte numera, krävs dock att de är av en bra sort. fernet branca är så sjuuuuukt vidrigt, herregud vilken galning som kom på det.
23.09.12 18:08
Ingefära har en ljuvlig smak tycker jag, kraftig och kryddig, passar perfekt i te eller med sushi. Fläder är också himelskt, speciellt när det är i drickformat - som flädersaft. Det jag avskyr mest i smakväg är selleri - den smakar så fel och passar aldrig in något. Den ger rysningar så fort den rör min tunga. Usch...
Meraki.23.09.12 kl. 22:53
flädersaft är underbart! och läsk med flädersmak. ingefära kan jag inte riktigt sätta fingret på, ginger ale är ju gott men smakar det liksom ingefära på riktigt? selleri verkar inte så förtjusande, vet ingen som tycker det är gott.
23.09.12 23:19
Alltså koriander är det vidrigaste jag vet. Kan förstöra ett helt grönsaksland. Och skaldjur är jag förhållandevis livrädd för. Är helt säker på att de kommer utkräva sin hämnd på mänskligheten så småningom. Men jag älskar saffran och hatar ost. Bästa smaken är ändå kaffe. Känns så himla lyxigt att jag får avnjuta det flera gånger varje dag. Och chokladtårta. Men det äter jag inte varje dag. Dumt. Man lever ju bara en gång och sådär.
aliciasivert29.09.12 kl. 02:26
jag tycker om sniglar, enda skaldjuret jag gillar! smakar mest örter och vitlök ändå. kaffe ja! det är gott. fast helst med mjölk. chokladtårta är helt fantastiskt, speciellt sådan där devil's chocolate cake. men ost?! det är ju guds gåva till människan!
01.10.12 12:00
Jag ÄLSKAR koriander och saffran! Koriander tillsammans med tomat, rödlök, olja och salt. Gott! Eller tillsammans med enbart strimlad gul lök. Min sambo är från Chile och de har koriander i hur mycket som helst, älskar att äta bladen som de är också. Samt i olika asiatiska rätter, såklart! Saffran är också fantastiskt! Så lustigt det där, hur olika man tycker. Grejen är att det nog inte finns något jag inte tycker om. Försöker tänka mig mina favoritsmaker, men liksom... jag älskar ju typ allt! Håller med om ost också förresten, älskar ost. Gärna stark och lagrad, med mycket smak. Med undantag för Gouda, mild och krämig... många skivor slinker ner innan de hamnar på smörgåsen! Älskar doften av färskmalna kaffebönor, avskyr kaffe! Men doften. Och ljudet när någon dricker, kanske främst min pappa. Med ljudliga klunkar... Älskar när han dricker kaffe, sitter i sedan barnsben. Men som sagt... klarar inte av smaken, kan inte ens äta typ tiramisu. Oj, kan typ fortsätta i evigheter! Jag älskar att äta!
Momo15.10.12 kl. 14:20
jag vill gilla kaffe mer än jag gör det, men det går att dricka i alla fall. doften är definitivt godare än smaken! mat är fantastiskt.
15.10.12 22:00

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren