boklistan

16.10.2012 kl. 13:36

listan hittad hos nanó.

 
Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade.

sofies värld av jostein gaarder. tror inte jag förstod så mycket av den första gången jag läste den, men andra gången var jag runt sexton kanske och tyckte mycket om den. fast förstod knappast väldigt mycket mer då heller.

Bok som förändrat mitt liv mest.

eventuellt fittstim. hittade den hos min kusin när jag var tretton och "lånade" den, har läst den flera gånger sedan dess. väldigt bra, väldigt ärlig och väldigt viktig.

Bok jag tycker är överskattad.

fifty shades of grey. 40 miljoner sålda böcker, ärligt talat, vad är det med folk? nu har jag inte läst den själv, har dock bläddrat i den, läst flera recensioner och jag har den på mitt nattduksbord - och jag lovar, med heder och samvete, att om jag mot förmodan gillar den så äter jag upp min hatt.

Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med.

haruki murakami. det går bara inte. tycker han är fruktansvärt pretentiös. jag trodde det skulle bli oerhört spännande att läsa honom, men det var mest frustrerande. hans böcker har heller inte öppna slut som ger möjlighet till tolkning, hans böcker har inga slut alls. jag minns inte handlingen i någon av hans böcker och det är dåligt författarskap för mig.

Författare vars böcker är underskattade.

scarlett thomas och jeffrey eugenides får alldeles för lite publicitet tycker jag.

Jobbigaste bok jag läst.

jenny av jonas gardell. mår fortfarande illa när jag tänker på den.

Läser helst.

harry potter, fast det är främst ljudbok nuförtiden. jag älskar spännande böcker med intressanta intriger, oväntande vändningar och en bra kombination av detaljer, flytande text och dialog.

Önskar att jag läste mer.

över huvud taget. är väldigt dålig på att läsa numera, det är hemskt.

Bästa barnboksförfattaren.

astrid lindgren. jag vill säga tove jansson men jag kom på att jag inte tyckte om pappan och havet alls. benjamin and tulip av rosemary wells är en helt fantastisk bok också.
 

Gillar jag inte längre som jag gillade förut.

kommer inte på något; men något jag inte gillade förut som jag numera gillar är deckare. läser inte så många dock eftersom jag fortfarande är skeptiskt inställd till dem, men slukade millenium-trilogin och tycker mycket om lars kepler.

Roligaste bok.

the secret diary of adrian mole av sue townsend var riktigt rolig och fin. men inget slår humorn i harry potter-böckerna. läst/hört alla skämt kanske tjugo gånger men de är fortfarande roliga. hoppas verkligen att the casual vacancy håller måttet! avskyr dock böcker som försöker vara roliga, humor för mig är bäst när den bakas in i berättelsen naturligt, situationskomik liksom. liftarens guide till galaxen försöker vara rolig hela tiden och jag tycker att den misslyckas fatalt.

Bok som berört mig mest.

utrensning av sofi oksanen var väldigt gripande. det är svårt att tänka sig att det inte var alls länge sedan den verkligheten utspelade sig. drömfakulteten och happy sally av sara stridsberg berörde mig också väldigt mycket. av någon anledning finner jag inte henne pretentiös... eller jag vet inte, sjukt länge sedan jag läste henne och jag kanske blivit mer cynisk med åren.

Recencera din senast lästa bok.

har skrivit om den på min bokblogg.
Saudade Saudade
Kommentarer (2)
Ååå har du läst Middlesex av Eugenides? Jag läste den på finska av nån orsak, it vass super!
Hanna16.10.12 kl. 14:09
ja! läste den på svenska, tyckte den var underbar. har anammat namnet "desdemona" från den.
16.10.12 14:50
Aaaah. Den är super, har du läst Virgin Suicides? Vet inte riktigt varför jag läste på finska, men det var en fin översättning.
Hanna17.10.12 kl. 12:36
nej, har inte läst den än, men har den i bokhyllan! hans nyaste, "the marriage plot" ligger också på listan över böcker att läsa (bland ca. 100 till...)
17.10.12 13:48

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren