om tv-serier #2

13.01.2013 kl. 14:58
(Charmed)
 
(sämsta avsnittet ever)


(Historieätarna)


(bästa avsnittet ever)

(Game of Thrones)

Favorite episode of your favorite t.v show 
Nu har jag ju ingen absolut favorit tv-serie, men i högstadiet såg jag sista avsnittet av Queer as Folk (UK) en massa massa gånger. Hade spelat in det på vhs och minns att jag fann det fantastiskt och roligt. Samma med sista avsnittet av Ally McBeal
 
När jag slaviskt följde Charmed hade jag en dagbok där jag varje måndag skrev om avsnittet jag sett. Alltså den tiden... att vänta på klockan 21:00 och sen bänka framför tv:n. Helt annat än nu då allt finns tillgängligt direkt det kommer ut i produktionslandet.
 
Least favorite episode of your favorite t.v show
Finns massa The Big Bang Theory-avsnitt och kanske ännu fler How I Met Your Mother-avsnitt som jag inte kan gilla över huvud taget på grund av tröttsamma stereotyper, sexism och/eller könsroller. Ett exempel är avsnittet i HIMYM där gänget ska måla Lilys och Marshalls bebisrum och de väljer gult för att "gult är könsneutralt" då de först ser neutralitet som nåt bra (vilket gjorde att jag TRODDE AVSNITTET SKULLE ÄGA) men sen ångrar de sig när de får veta att de får en son och köper blå målarfärg och alla är glada för de slipper den fula gula neutrala nyansen... Alltså ville typ sluta titta helt efter detta hjärndöda avsnitt. 
A show everyone should watch 
Historieätarna! Sjukt intressant!
Best scene ever 
Asså musikalavsnittet av Oz. Och när Leonard kommer tillbaka från Nordpolen i The Big Bang Theory. Scenen mellan Dexter och Debra i början av säsong 6, Jennifer Carpenter är helt fantastisk.

A show you thought you wouldn’t like but ended up loving
Jag var skeptisk till både HIMYM och TBBT på grund av att jag sällan gillat sitcoms, men älskar båda två (med vissa förbehåll som sagt). Kommer inte på någon annan just nu. Men har sett lite av Game of Thrones och en kvart av Breaking Bad och är skeptisk till båda, så kan ju återkomma om jag börjar älska dem senare.
Saudade Saudade
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Alltså, jag HATAR sista avsnittet av Queer as Folk (US)...
Cecilia13.01.13 kl. 17:20
har inte sett US-versionen, jag menade UK! borde kanske ha preciserat. vet ju inte vad jag skulle tycka nu, tolv år senare, om UK-versionen heller...
14.01.13 11:43

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren