den här sidan av millennieskiftet

21.01.2013 kl. 18:54
alltså väldigt ofta vill jag vakna och inse att det inte är 2013 utan 1983 eller typ 1977 istället. utan den här ständig-uppkopplade-känslan och vetskapen om att jag behöver vetskapen om så mycket ovärderligt. hade jag varit född tjugo år eller trettio år tidigare hade jag kanske inte suttit här och livestreamat kattungar och googlat makaronilådarecept, jag hade lekt med riktiga kattungar under köksbänken och bläddrat i en tjock kokbok med flagnande sidor. haft jättekrulligt hår, högmidjade jeans och förknippat mode med renhet. lyssnat på vinyl och spelat sällskapsspel framför en öppen brasa. kanske jag till och med låtit min kreativa ådra flöda lite friare än nu då den pressar ner sig själv av alla prestations- och skapandekrav och krav på att vara bra och duktig och nyskapande. för nu är det 2013 och det räcker inte bara med att skriva eller något annat, du måste vara annorlunda än allt annat vi haft de senaste 2000 åren av populärkultur. det är därför det finns så mycket mer dålig musik/film/tv/människor nu än tidigare. såklart. 
 
allt var så mycket mindre farligt tidigare också. kött och cigaretter i mängder och ingen funderade över global uppvärmning eller transfetter eller radioaktiv strålning. bara flowerpower och kommunism och fritt sex och kärlek. 
 
okej människorna var knappast bättre på det glada 70-80-90-talen heller. eller snällare..... men man behövde heller inte höra om allt som är så lätt att höra om nu pga facebook, bloggar och allt det där.
 
 
hade kunnat hänga med dom här sköningarna t.ex. bob geldof, paul mccartney och min bästis katie b.
 
fast tvåtusentalet har gett mig mycket fint också. utan internet hade jag inte träffat hälften av alla underbara personer jag känner eller hört om fantastisk musik jag nu hört om (även gammal sådan) eller träffat min käraste eller flyttat utomlands. så grattis denna sida av år 2000, du är helt okej ändå ibland. 
Saudade Saudade
Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Precis så där tänker jag också! Slutet av 1900-talet har sin charm men 2000-talet har nog sina fördelar.
Chrisp21.01.13 kl. 20:08
absolut, det finns för- och nackdelar med allt. men det river till lite i hjärtat då man jämför t.ex. hemmafester förr och nu... livlig diskussion vs. iphonescrollning.
21.01.13 20:26
Så sant! Man kunde kanske resa tillbaka i tiden och manipulera Mark Zuckerberg till att bli länskonstnär i stället. Det jag skulle ha mest svårt med är att hitta bra musik. Utan internet etc skulle man sitta här och lyssna på finsk schlager och så kan man ju inte ha det. Nånsin.
Chillin22.01.13 kl. 00:06
eller kikka. glöm inte kikka.
22.01.13 00:16
Jag har alltid haft massa ångest över att jag inte föddes under den första hälften av 1900-talet. Liksom uppleva rockens ingång och swing it-dansen var ju helt annorlunda. Menmen har börjat inse att man kan leva sitt liv precis så än idag om man så önskar, bara till att hitta alt. skapa sitt forum! ;)
Jenny22.01.13 kl. 11:55
Tänk om en fått twista på sextiotalet och upptäcka Pink Floyd när det begav sig. Får ont i hjärtat ganska ofta av allt detdär du nämner, men tänker att då får en väl göra det till personligt livsprojekt att ändra 2000-talet till det bättre. Kram.
Alicia22.01.13 kl. 22:00
ja, tänk. tänk att få höra dom på radio och kunna köpa en biljett till deras konserter. och ja, det gäller ju att leva nu ändå och göra det bästa av situationen, än att bittert drömma sig bort. kram!
23.01.13 19:12
jäklar, vad fint du beskrev den här känslan av att vara mitt i 2013 där! kan inte annat än helt hålla med; sitter alldeles för mycket framför datorn, har grym prestationsångest och samtidigt burnout av ingenting.
ponks28.01.13 kl. 22:39
tack! preciiiis så är det, har stressångest ibland och inser att det finns ingen grund i detta, bara ett resultat av alltför mycket stirrande i datorskärmen och scrollande och alltför lite frisk luft. ugh
28.01.13 22:59

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren