feminism is the radical notion that women are people

22.01.2013 kl. 11:25
I'm so sorry if I'm alienating some of you 
Your whole fucking culture alienates me
 
lyssnade på p1-dokumentären om "nora" igår och är fortfarande arg, fortfarande ledsen och uppgiven och trött på världen. för er som inte vet eller orkar/vill lyssna: nora är en tjej som blev tvångsomhändertagen för sitt självskadebeteende. hon leddes in i prostitution som 16-17 år gammal. en natt blev hon fastbunden och brutalt våldtagen av en man som senare visade sig vara göran lindberg, polischef.
 
han dömdes till sex års fängelse för flera våldtäkter, misshandel, koppleri och köp av sexuella tjänster.
 
nora vill ha samtalsterapi av en kvinnlig psykolog men nekas detta av den värsta äckelgubben jag någonsin haft oturen att stöta på; ola gefvert. han säger bland annat "det finns ingen inom vården som tror på bearbetning mer" och "om en person går till en cancerläkare och ber om strålbehandling kan han ju inte få det heller!" och säger att nora inte själv kan veta vad som är bäst för henne. han säger att hon har borderline personlighetsstörning utan att göra en utredning och att en annan läkares uttalande om posttraumatiskt stressyndrom inte stämmer. 
 
senare ifrågasätter han även att hon blivit våldtagen. han säger "hon horade ju redan innan det här med lindberg" och menar att nora får skylla sig själv.
 
det är i sådana här tillfällen som feminismen behövs. det är sådana här händelser som tydligt visar svart på vitt att det finns en struktur som säger att vita män med makt får behandla unga kvinnor utan makt på vilket sätt de vill. och tjänar pengar samtidigt. utsatthet och förtryck av detta slag är inte ovanligt och jag mår illa.
 
att vara feminist (eller ens att hata män) betyder inte att någon hatar alla män på denna jord eller tycker att män som släkte förtjänar döden. jag är inte manshatare. jag är, däremot, hundra procent feminist (vilket inte alls handlar om manshat) men kan trots detta förstå att någon skulle hata män. 
 
det är ju bara att se på vad som händer i samhället. och vad som hänt de senaste tusen åren.
 
Saudade Saudade

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren