torsdagstristess

31.01.2013 kl. 19:52
 
1. Hur gammal är du? tjugofem
 
2. Hur gammal känner du dig? hmm. ibland som tjugofem eller äldre, till exempel i skolan där  många är så mycket som fem år yngre. men då jag jämför med jämngamla bekanta som har barn  och jobb och allt det så känner jag mig jätteung, som sexton ungefär. och ibland önskar jag att  jag var fyrtio.
 
3. Vad har du gjort i dag? alltså ungefär ingenting. pluggat lite, kokat te. vaknade jättesent. 
 
4. Vilken film såg du senast? lord of the rings: the two towers.
 
5. Vem ringde du senast? det var länge sedan, inga pengar på mobilen. minns inte, men senaste  som ringde mig var hyresvärden.
 
 
6. Är du besatt av någonting? verklighetsflykt.
 
7. Är du rädd för blod? inte rädd precis, men kan bli lite äcklad om det är mycket eller liksom  bubblar.
 
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? min säng i ett halvstökigt rum med snett tak och  varm belysning.
 
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Olof Palme, Göran Persson...  jag  är inte svensk så jag är förlåten.
 
10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? nej.
 
11. Vilken färg är dominerande i din garderob? svart, tror jag. åh vad goth.
 
12. När vaknade du i dag? vaknade runt 8 av stormen och trodde det var mitt i natten. somnade  om och vaknade igen runt klockan två :3
 
13. Vilken är din favorithögtid? julen, tror jag. och påsken. alltså, alla högtider då det vankas  god mat! fast midsommar och nyår är de jag gillar minst pga tvånget att supa och festa och alla  olyckor det leder till.
 
 
14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? i helsingfors, fast det är juni och  jättevarmt och jag har ett mysigt sommarjobb och fräknar och långt hår och vi dricker  sangria på en terass.
 
15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? promenaden igår mitt  i svartaste mörkret var inte kul alls. men har bestämt mig att gå den vägen igen någon dag då  det är ljust för att avdemonisera. 
 
17. Vad lyssnar du på just nu? Kate Bush - L'amour looks something like you
 
16. Hur vill du tillbringa din pension? i en stuga med ett par katter och min käraste, lyssna en  massa på ljudböcker och ha en egen örtagård och barnbarn som hälsar på.
 
18. Har du någon gång brutit ett ben? nej, men när jag var liten bröt en kompis benet och jag  tyckte det var spännande att få ligga på sjukhus, så jag låtsades att jag också bröt benet så jag  fick ligga i min säng med upphissat ben och mamma hämtade mat till min säng. 
 
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? parmesan, mjölk, spaghetti,  svartpeppar i kvarn och te.
 
 
20. Vem är din favoritkändis? kate bush.
 
21. Vad är du på för humör just nu? hmm rätt bra tack, fast måste vända på min dygnsrytm.
 
22. Vilka världsdelar har du varit i? europa och afrika. asien bara lite halvt, har varit i asiendelen  av turkiet. 
 
23. Snarkar du? nej!
 
24. Vilka yrken har du provat på? kontorassistent på advokatbyrå, glasspackare, telefonförsäljare, ideell caféförsäljare (med huvudräkning, jättejättejobbigt), vårdbiträde på  ålderdomshem och inom hemtjänsten, skolgångsbiträde i lågstadieklass med barn med autism,  skribent för nättidning  (blemma) och statist i pjäs. och nej, glasspackare är inte romantiskt  eller underbart.
 
25. Hur går du helst klädd? i t-shirt och lång kjol eller stor tröja och leggings. eller i mina  turkbyxor.
 
26. Vilket stjärntecken är du född i? lejon. liksom kate bush, barack obama och tove jansson.
 
27. Vilket är ditt favoritgodis? jag tycker typ inte alls om godis, men polkagrisar.
 
28. Vad sa du senast? "oj vad mörkt det är", haha
 
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? vad jag var bäst i eller mitt favoritämne? jag var bäst  i modersmål alltså svenska, gillade nog bäst det också.
 
30. Vad har du på dig just nu? mina turkbyxor och en tshirt jag fått (?) av min kille.
 
(källa: *Kazu)
 
31. Vilken är din favoritaffär? älskar delikatessbutiker, typ saluhallar och ostaffärer. hade dött  om jag fått sommarjobba i en sådan. kanske inte i en saluhall, men en tehandel typ. med ostdisk.  sen älskar jag Humana på St Petri Kyrkogata i Lund!
 
32. Vad har du för storlek i kläder? beror jääättemycket på, men oftast M.
 
33. Vad har du i dina fickor? skräp, hemnyckel, cigaretter (har inte rökt på flera månader, dom är  bara kvar av nån anledning) och några cent.
 
34. Vad köpte du senast? försökte köpa en bussbiljett hem, men misslyckades så jag fick gå  (därav mörkerpromenaden). hade glömt busskortet i en väska.
 
35. Hur många gånger har du flyttat? från helsingfors till sibbo till ett annat ställe i sibbo där  mina föräldrar ännu bor. därifrån i ordningsföljd: karis - göteborg - sibbo - vasa brändö - vasa  handelsesplanaden - vasa rådhusgatan - sibbo - malmö - vellinge - dalby. puh. 12 gånger.
 
36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? en swiss army knife, ett  tält och en person jag tycker om som är händig och gärna lite magisk.
 
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? kvälls.
 
38. Senaste filmen du såg på bio? django unchained. bra!
 
39. Har du blivit sydd någon gång? nej!
 
40. Har du någon gång badat naken utomhus? ja det har jag, i alingsås t.ex. tvåtusensex.
 
 
41. Vad åt du till frukost? ingenting, gick upp jättesent idag. men igår åt jag två knäckebröd  med tartex.
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? jag var femton, okysst och kärlekskrank.
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? har inget körkort.
 
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? mikael den bästa
 
45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? på golvet eller på ett bord länge bort så jag  måste resa mig för att stänga larmet
 
46. Vad var det sista du åt? några överblivna chips från igår
 
 
47. Vem är världens vackraste kvinna? alltså jag vet inte... vad är skönhet? jag menar inte  filosofiskt nu, men det är så lätt att ifrågasätta. en icke attraktiv person kan vara sjukt vacker  på grund av en underbar personlighet och vice versa. men jag tycker faktiskt kate bush är  en riktig pärla! åtminstone på sin storhetstid. kaya scodelario är också väldigt vacker, speciellt i skins , fast det kanske har att göra med hennes mystifierade karaktär. och har länge tyckt om crystal renn (bilden). älskar hennes plus-size kropp.
 
48. Är du blyg? ibland.
 
49. Vilken var den sista konserten du var på? minns verkligen inte... timshel i vasa kanske.
 
50. Vad heter du i andra namn? henrika. haha hen
 
51. Har du varit med om en bilolycka? nej, men dikeskörning. FY vad jag ogillar bilar.
 
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? hmm kanske. jag vet inte, tror inte  det.
 
53. Vilken är den roligaste träningsformen? att simma och dansa.
 
 
54. Har du några husdjur? katten pip som bor i huset är lite min också, åtminstone kröp han  upp i mitt knä igår. obs, inte katten på bilden.
 
55. Vill du gifta dig? kanske. jag vet inte... inte sådär traditionellt.
 
56. Var växte dina föräldrar upp? i sibbo och kotka (?) tror jag.
 
57. Har du någon gång ringt polisen? tror inte det.
 
58. Har du svenskt ursprung? någonstans långt långt tillbaka säkert.
 
59. Har du, eller har haft, något smeknamn? kallats julle mot min vilja och några kallade mig  cosmo i kungälv.
 
60. Vilka är dina största svagheter? jag dömer lätt, jag blir lätt envis och har svårt att fokusera  på en sak i gången.
 
listan hittad här.
bilderna från min tumblr.
Saudade Saudade
Kommentarer (1)
Fast Crystal Renn är typ skitsmal nuförtiden, spretande höftben. Läste något om att hon "bara gått hajkat lite och så hoppsan blivit size zero". Kul! / ironi
Nora31.01.13 kl. 22:36
jo, jag vet. men det är problematiskt att skriva ut att någon är "för smal" också så jag lät bli. jag har sett bilder på henne nu och jämfört med andra modeller ser hon betydligt hälsosammare ut, så jag vill inte tro hon blivit sjuk igen - hon har ju faktiskt haft ätstörningar tidigare också, och risken finns väl alltid att man faller tillbaka. hade även tillagt att kaya scodelario är ganska mager, men tog bort det. det problematiska med att skriva så är att bortse från att det faktiskt finns de som är magra av naturen och alltså inte är sjuka. det kan vara lika förödande att kallas mager som en sticka eller för smal som att kallas mullig eller tjock, även om det förstnämnda är mer accepterat om man ser till samhället som helhet. att hylla kurviga former ser jag med andra ord inget fel i - smala personer hyllas hela tiden i och med att det är dessa kroppar som pryder var och varann tidning, som syns på film och tv och som representerar majoriteten i populärmusiken. det är när det kommer till negativa kommentarer som jag vill undvika att låta som att jag "pekar finger", så därför tog jag bort meningen om kayas kropp och lät bli att skriva att crystal faktiskt blivit smal på senare år. haha, långt kommentarsvar men ville få fram min poäng även om andra skulle läsa :)
31.01.13 23:42

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren