en instickare

03.06.2013 kl. 21:43

hej. 

skriver så gott som aldrig här mer. att skriva en uppsats, ett par analyser och flera papers inom ämnet genus gör att jag inte orkar ta upp samma ämnen inom bloggen likaså. jag var inte ute efter att ha någon "feministblogg" heller - inte för att den någonsin varit det, men det känns lite som att jag själv satt en press på mig själv att skriva om viktiga saker inom genus & feminism och det känner jag inte för just nu. finns massa massa andra bra och engagerade bloggare som skriver om det, till exempel hej.blekk.se och ladydahmer. missförstå mig inte; jag är otroligt engagerad då det kommer till dessa ämnen, men just nu har det känts mer som en press att skriva något nyskapande i debatten, än som något kul. jag kommer ju fortsätta plugga genus till hösten och allt sådant så kommer ju ingalunda att sluta ta debatten - för den är oerhört viktig. kommer bara inte ta upp det i bloggen på samma sätt.

så ja, vet inte riktigt vad jag ska skriva om här nu. men det kanske blir mer framöver. allra senast då jag åker på utbyte till nottingham i januari (!) och eventuellt under sommaren, men just nu känner jag ingen större inspiration. vill egentligen utöka mina egna bilder, ta mer foton och dokumentera min vardag; dvs. det 99% av bloggarna handlar om, men jag gillar tanken av att ha ett slags öppet fotoalbum. älskar fortfarande att gå igenom mina londoninlägg till exempel. så, håll tummarna för att jag vill och vågar fota en massa under min sommar, som denna gång utspelar sig i finland. hurra för det!

ifall ni ändå vill se vad jag sysslar med tycker jag att ni ska ta er hit istället. där skriver jag om nåt jag gillar bäst; böcker, och skulle vara ännu mer inspirerad att skriva om jag fick respons. utöver min bokblogg har jag även min filmdagbok. mitt mål är 100 sedda filmer och 30 läsa böcker år 2013. börjar bli bråttom. 

hejdå!

Saudade Saudade
Kommentarer (3)
NU vet jag vad saudade betyder :) nog för att förklaringen står på din blogg, men hänger ju här i portugal och en dag nämnde min vän Márcio ordet och sedan förklarade han åt mig ingående om ordet saudade's betydelse, fint ord det där!
Skinka03.06.13 kl. 22:46
jag älskar ordet! finns ju ingen riktigt bra motsvarighet i andra språk. och internet är fullt av massa olika förklaringar. vad sa din kompis? :)
04.06.13 00:07
Jag älskar också att gå igenom dina Londoninlägg, och dina genusinlägg. Oändlig inspiration önskar jag dig, min vän.
Alicia05.06.13 kl. 11:23
tack, fina du! och dito; må din inspiration aldrig sina.
05.06.13 11:52
I totally understand. Inte har jag heller orkat blogga om foto så väldans mycket när jag studerat det. Nu när jag blivit färdig börjar det klia i fingrarna att dokumentera vardagen. Det är roligt för en själv och andra. Lycka till med vad än du gör och hoppas inspirationen hittar hem:)
vanessa16.06.13 kl. 11:19
ja, hoppas också inspirationen kommer :) vet inte om jag alls vill ha en "feminist/genus-blogg", men samtidigt tycker jag ju sådant är viktigt. något jag gärna velat utveckla är min bokblogg - men då borde jag också hitta mer självdisciplin att läsa oftare :3
16.06.13 17:44

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren