hej

03.03.2013 kl. 23:49

jag lovar att skriva mer när det har varit vår en lite längre stund. just nu är jag mest uppe i varv och har svårt att komma på en enda vettig sak att blogga om som inte är 1) frågelistor eller 2) gifar på jennifer lawrence, jag har tappat suget för att skriva lite även om jag vill skriva, både vetenskapligt och kanske mest skönlitterärt... jag förbannar internet och min egna usla koncentrationsförmåga eller förmåga att ta det lugnt & leva i stunden eller ens kunna titta på en film utan att bli tokig för att jag inte kan göra något annat konkret samtidigt. jag längtar till sommaren och framför allt hoppas jag på sommarjobb. jag saknar teaterstudierna - inte så att jag vill tillbaka, men så att det innebar skola varje dag, det innebar klara rutiner - och samtidigt förbannar jag rutiner, jag vill kunna resa långt bort och kasta tärningen och ta det tåg som tärningen visar osv. letar utbyteskurser i dublin och kalifornien och nya zeeland och island och även nottingham trots att man tydligen måste göra ett jättedyrt språktest för att bevisa att man behärskar det engelska språket (skall dock kolla upp detta) och jag blir tokig på alla kurser och semestrar och vet knappt vad jag får läsa eller bör läsa.

dessutom är jag trött på mitt hår. önskar jag hade ett barskåp. och eget kök. och en ateljé, för det kunde vara bra att ha. 

men på fredag kommer min skatt hit och det ska bli alldeles förträffligt med avengerstema, hemlagade jamie oliver-burgare (vad makabert det låter) och långpromenader mellan fälten och hästhagarna och laxsoppa på spisen. 

tips på saker att göra i helsingfors på sommaren emottages också.

tills vidare,
eder trasselsparv.ps. blemma har rymdtema denna månad. rymden är skrämmande, stor och fantastisk. läs!

Saudade Saudade

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren