en dröm om england

20.02.2013 kl. 13:13


(bild: aliciasivert)

enda sedan jag var liten, eller så länge jag kan minnas, har jag älskat engelska, tanken på england som i midsomer murders (gröna slätter, gamla bilar, träinredda pubar, glada människor, mystiska mordgåtor, piptobak - ni vet, alla stereotyper) och även om jag aldrig varit där har jag alltid velat dit. velat flytta dit, velat resa dit. önskat att jag vuxit upp där. önskat att jag vuxit upp i surrey och fått mitt sigillförsedda ugglebrev strax efter min elfte födelsedag... ja, ni fattar.

besökte london första gången 2012 och blev inte besviken. det känns dock inte riktigt som england, speciellt inte i stora centrum, men ändå. jag har även besökt glasgow tidigare och älskade det även om det bara var en och en halv dags pub-besök. jag drömmer om att åka dit igen, både till england och skottland, och irland som jag inte sett. att höra brittisk engelska gör mig alltid glad, till och med då det gäller överförfriskade personer på spårvagnen. finskan diton får endast rynkade ögonbryn och sura suckningar som gensvar utav mig, men ett brittiskt fyllo och jag är såld. knäppt, kanske, men jag skulle inte ha något emot att vakna tre på natten av "bloody hell, fockers!" vrålat på gatan utanför (säger jag nu).

enda sedan den undersköna alicia skrev om york har jag velat dit, det ser ju precis ut som jag tänker mig england i mitt huvud. liksom england sådär på riktigt. jag vet att de har ett universitet som erbjuder en del studier för internationella elever, och jag är väldigt väldigt intresserad av att söka dit. det skulle ske om ett år isåfall. och jag vet inte. i framtiden kanske jag bor där, i storbritannien. 

kan man höra hemma i ett hemland annat än ens eget?

Saudade Saudade
Kommentarer (3)
Jag har också känt länge att jag inte riktigt hör hemma i Finland, lite tokigt med tanke på att jag ändå bott här största delen av mitt liv. Förra året bodde jag i England och trivdes förträffligt, så det kan jag nog absolut rekommendera :)
koltrast04.03.13 kl. 00:57
ja, det är en jättekonstig känsla men "hem" rimmar inte alls med "finland" för mig. inte ens norden. konstigt. tack för peppen, jag är väldigt väldigt sugen på att åka :)
04.03.13 01:03
...minns att jag väntade hemskt spänt (och i smyg) på min elfte födelsedag, IFALL det nu skulle råka komma ett ugglebrev, hahaha :D
Kix09.03.13 kl. 11:43
Jag känner igen mig så väl i det här så det gör ONT! Hade världens separationsångest när jag skulle lämna London nu sist, för att inte tala om vilken lycka och lugn som infann sig när jag först satte mig på tåget från flygplatsen och såg ängarna blixtra förbi. Naturen har en annan nyans i England än någon annan stans och den kan jag sakna så det blir svårt att andas. Jag tycker verkligen att vi gör det - oavsett om det blir Nottingham för dig nu eller i framtiden. Längtar så innerligt efter den där gröna färgen och skulle så gärna visa dig den lilla lilla promille av York jag hunnit uppleva hittills.
Alicia06.05.13 kl. 17:41
england är verkligen en av de starkaste drömmarna jag någonsin haft. ÅH. nottingham blir det ganska säkert (håller fortfarande alla tummar för att det inte sker något oförutsett på den fronten) och det fladdrar i mitt hjärta bara jag tänker på det. vårt england!
08.05.13 01:18

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren