"ful, fet och äcklig, det är vad du är."

05.02.2013 kl. 18:14

det här är något av det sjukaste jag sett. tolv svenska kvinnor, tv-personligheter, journalister och författare bland annat, som läser upp citat ur verkliga hotbrev de fått genom åren.

detta sortens näthat, om något annat, visar med ytterst tydlighet varför feminismen behövs. detta om något är ett resultat av patriarkatets fula ansikte. att trycka ner en kvinna som säger en åsikt avvikande från den borgerliga, invandringsskritiska och antifeministiska massan är inget speciellt ovanligt. personerna som skriver dessa hotbrev är heller inte enbart kriminella våldtäktsmän eller våldsamma högerextremister - de är vanliga medborgare som är så trötta på kvinnor, på "feminist-as" (citat) som får synas och höras i offentligheten.

oavsett könen på skribenterna, som jag kan slå vad om till största delen är män, så är majoriteten av de utsatta kvinnor. kvinnor som man vill tysta ner, kränka, mobba, spotta på, och till och med se mördade och/eller våldtagna. 

för att kvinnor har inte, och har aldrig haft, samma rättigheter till offentlighet, till att uttrycka sig, till att göra sin röst hörd, som männen. 

Saudade Saudade

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren