söndagslista1. Jag längtar efter: nästa fredag. fem nätter kvar.

2. Jag ledsen över: inte så mycket. visst är det tråkigt då det inte blir som man tänkt sig på vissa plan, men det är inget som jag inte överlever.

3. Jag äter helst: tillsammans. laga mat för mig själv till mig själv är något av det tråkigaste. en riktigt god hamburgare eller pastarätt på restaurang är alltid välkommen.

4. Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning: att få mitt betyg på det jag hittills skrivit i skolan. gulp.

5. Det finaste jag vet är: havet. tystnad. naturen. att ligga i en säng halva dagen med en fin person eller en katt. ärlighet, rättvisa, medmänsklighet. #enoughofthisgaybanter6. Jag läser: kurslitteratur och de tre romanerna i högerspalten. romanläsandet faller lite i skymundan nu. förutom då en roman är kurslitteratur, läste "yarden" av kristian lundberg nyss och gnälligare offerkofte-bok får man leta med ljus och lykta efter.

7. Jag är galet stressad över: är inte galet stressad över någonting just nu! har en hemuppgiftsdeadline på måndag om en vecka jag är lite småstressad över eftersom den helgen ska innehålla så mycket annat än plugg, men det ska väl gå vägen ändå.

8. Jag lyssnar helst på: harry potter-böckerna på ljudbok. just nu fyran. jag lyssnar inte på musik så ofta, det brukar bli klassiskt eller kate bush då.

9. Jag drömmer om: att flytta till gränna, eller york, och öppna en affär.

10. Jag blir nostalgisk av: 90-talsmusik.listan hittad hos heidi
bilderna från diverse källor på tumblr, återfinns här
23.09.2012 kl. 12:23

om ett rum i ett hobbithusnattduksbord.mitt skrivbord. äggkoppar från åhléns, boken om gamla kringresande cirkusar är en julklapp av min syster frida.souvenirmasker som mamma hämtat. den till vänster från costa rica, den till höger från borneo.bokhylla, bild ett. winona & johnny då det begav sig, samt mitt favoritfoto av caj bremer.bokhylla, bild två. favoritböckerna fick en egen hedershylla, såklart.kallar denna installation för "de tre vise männen". tio kronor styck på emmaus. skivorna hänger på en annan vägg, men dem fick jag ingen bra bild på.hobbitfönsterbräde. boken en barndomsklenod, jordgloben från emmaus.krimskramsbordet. eller ett altare, hur man vill.och till sist; tavelväggen. inget rum är komplett utan, om man frågar mig. en bild på en val och en annan på månen är på väg, beställda från etsy. dessa bilder är ett hopkok av etsyköp (hjärtat), vykort från muséer och små affärer (marilyn, marlene och marlon, caj bremer-kortet på dansande par på mannerheimvägen ca. 1950, damen med elefanterna samt pojken och flickan), pappas fotografier (månen och motorcyklarna), en teaterföreställnings programblad (la fura dels baus) och ett foto på mig som pytteliten, som jag är osäker på fotografen (kanske pappa där med?).

så här bor jag, hej.
21.09.2012 kl. 22:20

häxkonster, trolldom och landet


en glimt av hur det ser ut i mitt nymålade rum. de finaste tavlorna, levande ljus, två av de tre lp-skivor jag äger och bästa magi-boken av nicola de pulford.

när jag var tolv trodde jag att jag var häxa. läste ockult-sidorna i story, såg varje avsnitt av charmed och skrev vad jag tyckte om dagens avsnitt i min dagbok (om man hade kunnat ladda ner då hade jag varit i sjunde himlen), och ibland utförde jag även vissa ritualer. en del av dessa ritualer kom från just denna magi-bok. jag läste om den i någon tidning för ungefär tretton år sedan och ville ha den direkt.

jag minns tydligt när jag köpte den. vi var på åland med familjen och gick in i en liten bokhandel på någon gata och jag minns att jag tänkte "kanske magi-boken finns här!", och dra på trissor - det gjorde den. i mitt minne är bokhandeln ganska sunkig och typisk sådan där man aldrig hittar det man vill ha, men i vilket fall; där låg boken och så blev den min.

tyvärr var så gott som alla ritualer alldeles för komplicerade, mest med tanke på tillbehören. konstiga örter, stenar, vaxljus i olika färger, kvistar av träd jag aldrig hört talas om, vin eller cider (jag var tolv) och så vidare. men jag gjorde ett par av dem i alla fall. minns inte om de fungerade.

 åren gick och jag blev lite äldre. någonstans under högstadietiden försvann boken spårlöst. jag tror jag lånade ut den och aldrig fick den tillbaka. i flera år letade och letade jag utan resultat. försökt hitta den på loppisar, second hand, bokhandlar på nätet - till och med hemma i källsaren -  men den trycks inte längre och är slut i alla lager, åtminstone på svenska. och jag ville ju ha den svenska versionen.

trots att mina magikerdrömmar lagts på hyllan (förutom att jag varje 1 september fäller en tår över att mitt hogwarts-brev aldrig kommer fram) så har jag nostalgiskt längtat tillbaka till min bok. bara för att få bläddra lite, titta igenom ritualerna, le åt minnen av dem jag var kär i och ville locka till mig eller om dem jag ville förhäxa, se på de fina bilderna.

och så en dag skrev jag om den på ett litet internetforum, och en av medlemmarna råkade ha den på vinden, och ville gärna sälja den till mig. så efter några dagar kom den till mig på posten, som ny, och får nu stoltsera med en hedersplats i mitt nya rum på landet.

landet, för övrigt. det är magiskt i sig. jag hör mössen springa inuti väggen, men eftersom de inte är välkomna har grannkatten tusse fått flytta in här. och han är mjuk och gosig och spinner så fort man pratar med honom, och för några morgnar sedan fångade han en av husmössen. jag berömde honom flerfaldigt, eller åtminstone tills jag hörde det karaktäristiska ljudet av katt som utför musmassaker.

mitt rum är lagom stort och jag delar stort kök, badrum (med bastu), tvättstuga och övriga utrymmen med två andra. i grannhuset bor en familj, och de är några av de finaste hyresvärdar man kan tänka sig. jag har till och med börjat njuta av femton-minuters-promenaden till bussen varje morgon. finns inget mer idylliskt än att gå förbi hästhagar, gamla gårdshus och blommande ängar på väg till skolan.

och så tystnaden. tystnaden.

finns inget ljud som är bättre.
15.09.2012 kl. 23:13

sommaren tvåtusentolvGjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
tror inte det. jobbade inom hemtjänsten, men har jobbat på vårdboende förut så det räknas inte. var lyckligt kär lololol (true story bro)
 
Vilka länder besökte du?
flyttade till svärje.

Är det något du saknade sommaren 2012 som du vill ha sommaren 2013?
ett sommarjobb inom min branch/framtida bransch/mitt intresseområde. till exempel vakta dinosaurieskelett på museum, tipsa om författare på pocketshop eller designa skräddarsydda drinkar utifrån personens längd, musiksmak och favoritdjur.

Vilket datum kommer du att minnas och varför?
20 juli. för att stå framför en rulltrappa aldrig varit finare.

Största misstaget?
kommer inte på något. #likeama'am

Gjorde någonting dig riktigt glad?
vetskapen om att jag skulle plugga genusvetenskap (och dinosaurier, inte att förglömma!), harry potter-böckerna på ljudbok, "how i met your mother"-maraton och pussar.Bästa köpet?
min långa havsfärgade klänning.

Vad spenderade du mest pengar på?
sockerdricka, o ve och fasa.

Vad borde du gjort mer?
sparat pengar, lagat lunchlåda och tränat.

Vad borde du gjort mindre?
slösat och varit bitter. eller nej, skoja bara, bitter får jag vara.

Hur tillbringade du midsommaren?
satt på en terass och frös, sen skuffade jag hem en barnvagn, stekte lite majs och chorizo och drack vin i min säng.Sommarens favoritprogram på tv?
kollade igenom säsong ett till fyra av "how i met your mother" på datorn.

Bästa konserten?
såg inte en enda i år, faktiskt. nästa år hoppas jag på festival!

Sommarens musikaliska upptäckt?
anna von hausswolff kanske.

Sommarens vackraste, bästa och pepp låt?

vackraste:


bästa:


pepp:


Något du önskade och fick?
studieplats, ny bostad och kille. hey i just work like that.

Något du önskade men inte fick?
mitt brev från hogwarts. väntar ännu.

Sommarens bästa minnen?
de finns väl bevarade i mitt hjärta, klyschigt nog. och vid en viss rulltrappa vid triangeln i malmö.bilder från google och tumblr.
08.09.2012 kl. 22:38

om modeveckan


(bild lånad härifrån)

"Varenda toalett var proppfull av kräks på grund av modellerna som spytt upp sin lunch innan visningen. När kritiken fördes fram ansåg modellagenturerna att de inte kunde rå för eller ansvara för om de hade några modeller som, utan deras vetskap, hade ätstörningar och betedde sig såhär"

citatet är ur hanna fridéns krönika "När ska vi börja behandla modebranschen som vuxna människor?" och jag frågar mig detsamma. läs den här.

-

och förresten så bor jag numera ute på landet. inatt sover jag i en lånad säng, men imorgon flyttar jag in i det sötaste hobbithus jag sett, med lejonfotsbadkar, halmtak och vinbärsträdgård. och på måndag inleds studierna. bilder kommer.
30.08.2012 kl. 19:08

om studier


 

Vad studerar du/ vad har du studerat?
har studerat teater i fyra år och hade alla planer på att fortsätta med detta. men så blev det inte: om en vecka och tre dagar börjar jag på kandidatprogrammet i genusvetenskap vid lunds universitet. och jag kunde inte längta mer. dessutom kommer jag även att gå en kvällskurs i geologi: dinosauriernas värld.

Känns det som om du har hittat rätt utbildning för dig?
genusvetenskap känns, just nu, definitivt som det. brinner för precis allt inom det ämnet och ser fram emot varje föreläsning.

Bästa tipset på hur man skall vakna en tidig morgon?
är verkligen ingen morgonmänniska, men att tvinga sig själv upp, dricka något kallt och lyssna på radio medan man klär på sig, äter frukost och sådant brukar funka.
 
Vad finns i din skolväska?
ungefär anteckningsbok, pennor, plånbok, hörlurar, busskort, mapp, nycklar, läppstift och spegel, tuggummi/halstabletter och mobiltelefon.

Vad har gett dig allra mest under skoltiden?
sedan jag var jättejätteliten har skådespelare varit det yrket jag siktat på. sedan, plötsligt, förändrades det. teaterstudierna lärde mig mycket om mig själv och andra människor, men till slut var det mer ångestfyllt och till och med tråkigt än kul att studera det. därav skolbyte som jag inte för en sekund ångrar.Billigaste middagen för en studerandes budget?
soppor. nudlar (behöver dock inte vara snabbnudlar!). spaghetti med tomatsås.

Bästa spartipset?
jag är väldigt dålig på att spara pengar. självdisciplin.

Vad annat skulle du kunna tänka dig att studera?
just nu känns genusvetenskap som det ultimata valet. men litteraturvetenskap verkar också rätt intressant. dinosaurier kommer också bli alldeles förträffligt.

Bästa tipset på hur man skall hålla sig vaken under en lång skoldag?
kaffe i termos, iskallt vatten och att hålla igång.

Jobbar du på sidan om?
inte just nu, men eventuellt senare.Ditt värsta gulnäbbsminne?
har inget dåligt minne från min enda gulnäbbsintagning/nollning. men då min grupp på tre tjejer och tre killar fastknutna i varandra kissade på rad på gräsmattan nära vasklotbron var ganska prislöst.

Bästa temat på skolfesten?
vet inte. harry potter-tema? 90-talstema?

Pinsammaste skolminnet?
har inget. haters gonna hate.

Blyers eller bläck?
blyerts.

Mapp eller häfte?
beror väl på. papper i mapp, skriva i häfte (eller ja, anteckningsbok)

Har du alla pennor i penalen?
nej, inte än. måste skaffa någon fin.
24.08.2012 kl. 14:44

cut the worldockså ett sätt att börja morgonen. ny video från antony and the johnsons. och den är hisnande vacker och slår rätt i magen och säger samtidigt några sanningens ord om samtiden. om hur det är att vara kvinna i dagens läge på så många, många områden och i så många situationer.

obs: inget för dig som är känslig.

my eyes are coral, absorbing your dreams
my heart is a record of dangerous scenes
my skin is a surface to push to extremes

but when will i turn and cut the world?
15.08.2012 kl. 10:30

janitor of lunacy

imorgon åker jag till finland så här följer några snapshots. på de första bilderna syns min halvgapande standardmin (jfr. profilbild --->) från både vänster och höger, komplett med gammal fågelbrosch i kråkboet mitt. på sista bilden min havsfärgade favoritklänning och en glad fot i språng.

i finland ska jag:

träffa familj, vänner och käreste
dricka garage och spela tv-spel
se min bästa vän framföra sitt eget arbete på teaterhögskolan
hångla
grilla
dricka champagne
sova utan stenar kraschandes i fönstret (tre gånger gillt nu, tack malmö.)
äta god mat på kitchen&co.
sola och läsa skräcknoveller på mormors gård
ro till elefantryggen, en liten ö i sibbo skärgård
gå på "the dark knight rises" (väldigt sent, jag vet)
och ta reda på om jag är ihop med en gryffindor, ravenclaw, hufflepuff eller - bevare mig väl - slytherin. håll tummarna. tjillevipp!
14.08.2012 kl. 18:21

om nittiotalet, min ljuva ungdomstid

jag växte upp under det ljuva 90-talet. med hårmascaran, tuggummipopen, de sportiga kläderna och den sista tiden då tonåringarna faktiskt umgicks innan internet tog över. hela min lågstadietid var 90tal, mellan 1994 till 1999. och jag minns den tiden så himla väl.

skolkorridorerna, blåfärgade från golv till tak, nästan plastiga. det var förbjudet att springa i dem och en gång skuttade jag fram lite glatt, varpå tjejen som faktiskt gav ordet nippertippa ett ansikte strosade till lärarrummet med nästan i vädret och påstod att jag sprungit. jag sprang inte, jag skuttade, inte samma sak, men kvarsittning blev det.

klassen, kompisarna, dom andra. vi var tolv stycken när vi började ettan, sju pojkar och sju flickor. under åren flyttade ett par och andra kom till. fjorton stycken ställde vi oss upp på rad under vårfesten, när vår lärare berättade om vilken omöjlig men fin klass vi varit.

kompisarna, som växlade som vädret. ena dagen lekte jag detektiv och klättrade i träd med linda. nästa vecka tog vi nakenfotografier (med en leksakskamera), sådana vi sett på tv och film att dom gjorde, och fnissade, kiknade av skratt, kände oss vuxna, med jackie. en annan dag var jag hemma hos linda 2 och spelade tv-spel. jag var så himla avundsjuk. vi har aldrig haft tv-spel hemma (vilket jag numera är glad över) men just då fanns det inget bättre.

eller jo, det fanns det visst. böckerna. jag läste mellan 10-20 böcker i veckan under lågstadietiden. mest tvillingarna och deckargänget. varje fredag frågade läraren hur många böcker alla läst och man skulle berätta vilka. minst antal böcker: coolast. jag var bäst på svenska i klassen och det var inte häftigt någonstans. det sämsta jag fick i diktamenskrivning var 9½ (av 10) och då pluggade jag aldrig. men vem trodde på det? att läsa var fult, att sporta däremot, det var fint. och helst något annat än orientering (vilket var det jag gjorde).

men något bättre än böckerna, något som låg där inne som en hemlighet utöver allt annat, något som pirrade till i hela kroppen vid rätt tillfälle, var ju just han. och det fanns flera stycken "han". en gång var det matte i klassen som gillat mig i ettan, men som började mobba mig istället. sedan var det micke, med dom nötbruna ögonen, som jag varit bästis med i dagis. vi klädde ut oss till pippi långstrump och ritade (har fortfarande ett kort på det) och jag minns tydligt ett argument vi hade i dagisets stora sal om huruvida alice i underlandet var coolare än pippi (av någon anledning var det jag som höll på alice).

sedan var det joonas. som gick på finska sidan av skolan. som jag aldrig pratat med. som dansade med en klasskompis på ett skoldisco och jag ville dö. alla dessa skoldiscon för övrigt! det var med oerhörd skräck blandad med bottenlös förtjusning som jag sminkade mig, valde kläder, och gick den korta promenaden till skolan för att mötas av bord med popcorn, hemmagjord pizza och chokladbollar, och de senaste hitlåtarna strömmande ur högtalarna. och jag dansade, aldrig bra, men jag dansade och när låtarna blev långsamma kände jag pirret i magen, hur hjärtat bultade och hur något mer började hända mellan benen men det var aldrig någon som bjöd upp mig. en gång dansade jag med jackies lillebror och han var så kort så jag fick stå på knäna.

och det var mitt 90-tal.
här följer en playlist tillägnad låtar jag älskade, dansade till, eller mest hörde i förbifarten på radion men ändå gillade.

tack 90-talet, tack för att du är över.
10.08.2012 kl. 20:32

cocoon

indiepop är nuförtiden sällan något jag hänger i juliagranen, speciellt då bandet består av en ensam kille som sjunger trånande (och, av någon anledning, så ofta falskt? vad är uppe med det) och plinkar på en ensam gitarr.

men ibland är det indie som behövs. indie är som att ligga i spunnet socker. det är mjukt och doftar sött och bärigt, men även obehagligt klibbigt. indie är som sommarstäder med dammigt sandiga gator, grönskande träd som prasslar idylliskt i vinden, pussar på brunbrända axlar och spritbaksmällan från helvetet. indie är okej, ibland.

till exempel cocoon. jag gillar stämmorna. väldigt mycket. tack för dem.

och jag har aldrig sett ett vackrare skivomslag.
03.08.2012 kl. 21:05

von hausswolffhar under den senaste tiden plöjt igenom en del album utgivna 2012 och just nu har jag fastnat för 1986 födda anna von hausswolffs andra album "ceremony". albumet är tillägnat hennes morfar som gick bort för två år sedan. det låter som en blandning av kyrkomusik, kate bush, soap&skin och valfri begravning. mycket mycket vackert, melankoliskt, djupt och berörande; som jag gillar det. tjejer med rak lugg och stirrigt trängtande blick uti det imaginära som smetar tjära/svart täckfärg/chokladsås i ansiktet är min kopp muminte.

favoritspår: epitaph of theodor, mountains crave, sova, funeral for my future children.lyssna på spotify.
30.07.2012 kl. 12:34

om katter som somnar på ens mage, men aldrig merden elfte juni 1994 ringde min dåvarande bästis christina mig och berättade med andan i halsen att nu hade det hänt, hennes katt minnie hade fött tre små kattungar. varav en skulle bli min. som jag längtat: otaliga teckningar till mamma med texter som "snälla söta mamma kan jag inte få en katt" och löften om att ta hand om denne.

jag sprang iväg till bästisen genom grus och sand och med glädje i magen. en egen katt. direkt när jag såg henne visste jag. hon var den vildaste av dem alla, de andra två låg mest och sov medan min katt busade runt redan ett par dagar gammal. senare rymde mamman från gården eftersom de inte kom så bra överens, mor och dotter.

vi hade precis parkerat bilen vid bensinmacken när pappa frågade vad katten skulle heta. och jag svarade "romi. prinsessa romi", efter min favoritkaratktär i min favorittv-serie.

det var sommaren jag skulle fylla sju. och i arton år var romi vår katt. sov på vår mage (främst pappas), hämtade hem fåglar och möss, klöste och rev, gosade mot stolsben och bordsben och människoben, och skrapade sönder soffor och krukpalmer fast hon inte fick. som spann när man kliade henne under halsen men ilsknade till om någon närmade sig hennes mage. som jag en gång såg pussa grannkatten vid namn figaro på nosen.

igår fick hon somna in efter att ha varit dålig en tid.
och det känns så himla himla tomt att veta att jag kommer komma hem till ett hus utan en katt i soffan, i bastun, vid matskålen eller på pappas mage.

buu. sov gott, finaste älskade romi.
26.07.2012 kl. 18:29

om att fylla år


johnny depp och lily rose

för tjugofem år och några timmar sedan föddes, efter många om och men, en ganska stor bebis med punkfrisyr, mitt under ett juliåskväder. läkarna hade dömt sannolikheten för överlevnad till ungefär 50%, och att den lilla babyn skulle få bestående men i form av någon slags funktionsnedsättning var ingalunda uteslutet.

men babyn växte och var den gladaste babyn någon någonsin skådat. skrattade, jollrade, åt fler gröttallrikar än sin morfar. hon växte upp till en liten rebell: varje gång modern sa "julia, gör inte si eller så"; banne mig, gjorde inte lillflickan det! allt som var farligt skulle provas och allt som var förbjudet skulle trotsas. vid två års ålder rymde hon hemifrån och vid fyra åt hon skalbaggar som godis.

vid sju började hon skolan och förstod inte ett skvatt av hur man skulle bete sig bland jämlika. ordet "tuff" fick henne att gråta och matematik var bara en massa siffror som inte spelade någon roll. det som spelade roll var lek, böcker, fantastiska berättelser, stenar, att mor och far kom hem oskadda från jobbet, mormor i sin stuga och magi. vid tolv år trodde hon på fullaste allvar att hon besatt magiska krafter och kallade sig själv för häxa. tv-serien "charmed" var en stor favorit och hon hade en dagbok fylld av skrivelser om kompisar, kärlekar och hur bra det senaste avsnittet av den älskade tv-serien varit.

åren gick och den lilla punkfriserade babyn växte upp. idag fyller hon 25 och har precis flyttat till malmö, jobbar inom hemtjänsten, bloggar om livet och dekadens och genus, tycker om valar, harry potter, paradoxer och dinosaurier och avskyr idioti, att köa, myror (och personer som skriver om sig själva i tredje person).

idag fyller jag alltså tjugofem och har firat med fina tjejer, kärleksmums och hallonläsk på kafe agnez, två fantastiska böcker från pocketshop, ett par glas rödvin hemma i fönstret, doftprov på nya presentparfymen av fina alinah, och blivit kallad malmös vackraste flicka av en 80+ pratglad gubbe med massa skägg, som gissade på att jag fyllde sexton.
24.07.2012 kl. 23:09

om dinosaurierför ett par veckor sedan gjorde jag en sen anmälan till en kurs vid namn geologi: dinosauriernas värld. de har ännu inte handlagt min anmälan, men varje gång jag loggar in på antagning.se för att kontrollera hur det fortskrider med mina övriga kursanmälningar, så är det främst dinosaurierna jag tänker på.

"Som kursdeltagare bjuds Du på en exposé över några av de kanske mest spektakulära fynd som gjorts av dinosaurier och deras jämlikar. Vidare ingår en exkursion till Tyskland där vi besöker fyndplatsen för Archaeopteryx (den s.k. urfågeln) och tittar på det största monterade dinosaurieskelett som finns att beskåda."

alltså. dinosaurier. ett självklart val om ni frågar mig.
23.07.2012 kl. 21:39

en listaVad har du på dig?
mina fantastiska turkbyxor och en vit tröja med en papegoja på från topshop.

Hur mår du?
bra. varm och gosig.

Vad önskar du just nu?
att jag inte var så konflikträdd.

Vem saknar du?
c. åh.Vad har du ätit idag?
mcdonaldsmat <3<3 *beach2032*

Vad ska du göra imorgon?
HÅNGLA LOL

Och på söndag?
äta glass och gråta, vet inte. skoja, ska hänga och sånt.

Senaste köp?
comviq-amigos-kort och cigaretherVad skrattade du senast åt?
minns inte, men det var nog nyss

Vad grät du senast åt?
grät inombords åt den fruktansvärda nyheten om fembarnsmodern som misshandlades till döds av sin make igår, ett stenkast härifrån. hemska hemska värld.

Vilken svordom använder du mest?
finska svordomar i mitt hjärta.

Vem var den senaste som ringde dig?
jobbet. de ringde mig fyra gånger igår för de trodde jag råkat ut för något då jag var sen till morgonmötet. hade mobilen på ljudlös så märkte inget. var hos en vårdtagare jag inte besökt förut och räknade ut tiden fel, bland annat försökte och misslyckades jag med att koka mannagrynsgröt i mikron. men till slut gick det. nåväl, fick en fin mottagning tillbaka på jobbet i alla fall.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
svenska.Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
helena bonham carter, minst tio gånger.

Vilken är din favoritfrukt?
vindruvor.

Har du dejtat någon av en annan religion?
mja, inte direkt.

Blir du lätt svartsjuk?
blev det förut, väldigt, väldigt lätt. inte nu, dock. vet inte vad som hände.

Vad är du rädd för?
1) att mina nära och kära ska försvinna
2) ensamhet (läs: dö ensam med tio katter)
3) slå ut tänderna
4) våld
5) annat jobbigt

Vart vill du åka just nu?
till triangeln.En person du tycker är snygg?
carey mulligan (ovan) var första namnet som dök upp på hjärnan.

Senast sedda film?
the devil wears prada. <3meryl streep<3

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
tinja.

Vilket språk hade du velat lära dig?
franska. kan på sin höjd beställa ett glas rödvin.

Vad för sorts killar faller du för?
långa, smarta, musikaliska och roliga. gärna rika också. och så får dom se ut såhär.Din favoritkaraktär ur en serie?
alltså jag har ju ett hatkärlek-förhållande till effy i skins. hon är destruktiv, egocentrisk, promiskuös och väldigt trasig, men samtidigt så otroligt fascinerande, djup, vacker och väldigt, väldigt välspelad av kaya scodelario.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
pengar, franska viner, en hajtröja och långklänningar.
19.07.2012 kl. 23:19

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren