floral crown

allt ältande åt sidan så har jag varit en ***glad pysseltjej*** också denna veckan.tog inspiration härifrån som tagit den därifrån. ignorera att de kallar den för "crown of love" :))))
nu är mitt hår exakt den röda nyans jag ville ha också. eller okej kanske inte helt exakt men jag gillar den här. och om en vecka är jag hos alinah i malmö och det kommer bli världens bästa sex dagar.

PS PS PS LÄGG MÄRKE TILL STRUMPAN BAKOM BOKHYLLAN HAHA JAG DÖR
vet inte alls hur den hamnat där
10.05.2012 kl. 23:18

om att sitta på en ispåse

av någon anledning vaknade jag idag med fruktansvärd träningsvärk i bakre låren, vadmusklerna, höftmusklerna och hela ryggen. har knappt kunnat gå eller sitta och när jag var tvungen att böja mig ner för att knyta skosnören ville jag gråta. och jag har inte den blekaste aning varifrån denna träningsvärk kommer.

jag avskyr att träna något annat än nyttomotion (t.ex. promenader från a till b, trappor, cykling och sådant). inte så bra om man pluggar teater. så jag har varit så illa tvungen, tills jag förra hösten hoppade av bland annat akrobatiken på grund av, hm, diverse händelser. ingen desto mera träning på ett tag, med andra ord.

och nu har jag så ont att inte en stretchning i två timmar hjälper. enda orsaken till denna plötsliga oförklarliga smärta jag kan komma på är promenaden jag gick i går. en femtio-minuters promenad med lång paus i mitten. en ynka liten promenad. det enda som lindrar lite är att trycka en pirkka-grönsaker-fryspåse på diverse onda punkter på kroppen.

kom-ihåg-lapp till mig själv: skaffa medlemskort till valfritt badhus i malmö och köp en cykel.
08.05.2012 kl. 16:16

schtunk

om jag någonsin kommer överväga skådespelandet som ett alternativ igen så går jag gärna med i clowngruppen 1-2-3 schtunk.såg denna fina föreställning idag och skrattade så käkmusklerna dog och magmusklerna gav sig tillkänna under allt vinterhull. josefine andersson, lasse beischer och henri kokko är en fantastisk ensemble som kompletterar varandra på det mest utmärkta sättet. har sett dem nu fem gånger och blir aldrig besviken. clownhumor då den är som bäst. don't try this at home.
05.05.2012 kl. 22:48

valborgsmåndag


mötte tre fina personer utanför svenska teatern. delade på en utsökt pizza med oliver, getost, spenat och annat gott på "virgin oil". några huvudlösa samtal och karpalolonkeron senare gick vi mot koffparken. mitt på georgsgatan stannade j glassbilen och köpte 36 glassar. vi fyra åt ungefär två per person, resten delades ut till glada och något förvånade främligar (poliserna tackade dock nej).

koffparken, bänksittande och skumpadrickande och det blev mörkare och kallare och folket omkring oss allt gladare och högljuddare. jag tycker uppriktigt synd om dem som ska städa helsingfors idag. vi samlade ihop vårt skräp, mötte upp ett par andra människor och tog oss till en hemmafest jag antar vi var välkomna till. folk överallt, gin och tonic, en-timmes-hångel i hörnet, hårtrassel i händerna, euphoria på repeat, (tröttsamt) feministsnack och som genom ett mirakel lyckades jag hitta den rakaste vägen till nattens dansgolv där jag återfann c och j och festen fortsatte tills jag trött som en gädda gick till kampen och satte mig på golvet i den överfulla nattbussen hem.

mycket mycket fin valborg.
01.05.2012 kl. 21:20

prinsessan och den rosa väskan.

läste den här artikeln och blev fundersam och något trött.

nu kunde man ju tänka sig att det var färgen rosa jag reagerade på. tja, visst. jag är ganska övertygad om att ifall prinsessan estelle egentligen varit prinsen emil så hade han snarare fått en blå elefant eller något liknande. men nej, det jag mest reagerade på var: vad sjutton ska en nyfödd med en minna parikka-väska till?!
18.04.2012 kl. 01:00

twentyone

hittade några gamla bilder på mig från när jag var blott 21 år gammal och fortfarande ett litet, oskyldigt barn. javisst.till vänster: superglad på min 21-årsdag, hurra hurra! till höger: i mitt dåvarande rum i göteborg, hade fått en rosa prinsesstårta i present av någon anledning och lekte marie antoinette. staplade kameran på en hög pocketböcker för att ta bilden.


naw vilken liten poser. till vänster: jag var lagom läskig på en slags maskerad (blev förbannad på lösögonfransarna, här ser ni min kompromiss) och så 1920-tals-inspirerad på nyåret '08-'09. vi hittade den där leopardjackan i en sophög minns jag. observera den ständigt återkommande skönhetsfläcken på höger kind. hade glömt att jag alltid brukade rita dit en sådan.och slutligen lite mer eller mindre nudistiska och kOnStnÄrLiGa camfoton en majdag för tusen år sen.
16.04.2012 kl. 21:01

red


ny hårfärg igen, denna gång en lite mer naturlig (och hållbar) variant.
06.04.2012 kl. 23:37

disco

för några veckor sedan beställde jag det här nagellacket. det är av märket deborah lippman och går under det spexiga namnet "happy birthday".

nu syns det inte så bra på bilden, men i kombination med min blå lugg och min faiblesse för blå kläder känner jag mig ännu lite mer som någon slags havfrue, isdrottning, snövits onda moster eller en kvinnlig och lite med discoknarkig variant av plupp.mina 6-åriga kusiner kommer att kräkas av avund.
02.04.2012 kl. 21:24

katter

hittade idag via karins facebook något av det mest fantastiska jag sett.sjukt fina vykort på katter i kläder! tecknade av eugen hartung. finns fler här.
13.03.2012 kl. 17:28

om ratatas framsida

inte ett ont om smala; men har det inte varit liiite väl många bilder på smala, lättklädda tjejer och knappt några på kurvigare eller rundare på framsidan på sistone? just saying.
20.02.2012 kl. 17:58

klick, klick

man kan inte åka till london med en gammal och sliten canon ixus som tar suddiga och oskarpa bilder.

således, ny kamera.

17.02.2012 kl. 18:40

etsy i mitt hjärta

förutom några andra grejer jag tidigare köpt/fått från etsy trillade den här lilla saken ner i min hall igår.


den är väldigt yttepytte (mycket mindre än på bilden) och jättefin och jag älskar kedjan minst lika mycket som smycket i sig. klicka på bilden för att komma till försäljaren, galet fina (och inte alls jättedyra!) grejer.och idag var jag helt enkelt tvungen att köpa den här tröjan. den ser bara så himla mjuk ut. för övrigt har försäljaren så sjukt många fina saker, synd bara att frakten ska kosta så mycket.

etsy kommer att ruinera mig.
15.02.2012 kl. 17:56

14:e februari

glad heteronormativ tvåsamhetsdag på er alla! speciellt ni som är singlar.
14.02.2012 kl. 11:12

galet god laxsoppa

är förkyld och jävlig så bestämde mig för att laga något värmande till middag idag. det fick bli gräddig laxsoppa, en favorit.

du behöver (för en person):

lax (jag tog fryst, en bit som kändes bra)
2 potatisar
purjolök efter smak
1 fiskbuljongtärning
4-5 dl vatten
grädde efter smak
salt
svartpeppar
cayennepeppar (som gör susen)
dill

hacka fisken, potatisen och purjon i bitar i din favoritstorlek. koka upp vatten + buljongtärning, lägg i potatisen. krydda med salt och peppar. låt koka tills potatisen är mjuk. lägg i lax och purjolök, krydda med cayennepeppar efter smak. låt puttra i fem minuter ungefär. häll i grädde och krydda lite till, smaka av. avsluta med att lägga i dill. servera!

11.02.2012 kl. 20:06

my charming nightly adventures

mina drömmar börjar likna en actionfilm.

förra natten drömde jag att jag var någon slags polisagent i sverige (har läst för mycket kepler). min uppgift gick ut på att se till att en familj, där åtminstone frun var finsk, skulle hållas i säkerhet. jag stod utanför deras lägenhet när en lönnmördare kom upp för trappan. precis innan han hann ringa på var jag där med mina superkvinnekrafter och blixtsnabbt hade jag honom i värsta kung-fu-greppet, med hans hand böjd i en onaturlig vinkel bakom hans rygg, och ropade "WHO DO YOU WORK FOR???" (ja. på engelska.)

hans handled knakade trevligt när jag tryckte till och han ylade av smärta och svarade: "james franco!"

tydligen visste jag dock att det inte var frågan om han från 127 timmar utan en italiensk maffiaboss med samma namn som även gick under det mer hotfulla smeknamnet "the gore".

undrar vad freud skulle säga om detta.

07.02.2012 kl. 01:08

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren