zach och katternamjau.
06.04.2012 kl. 23:30

muzak #3a song that you listen to when you’re happy
har jag inte svarat på den här frågan redan? jag brukar tycka om "guitar hero" med amanda palmer, eller "hollywood" med marina and the diamonds. de är svängiga. och ååh dendär bil-åkar-låten från "how i met your mother", "500 miles".

a song that you listen to when you’re sad
glada låtar, så man slutar vara ledsen och är awesome instead.

a song that you want to play at your wedding
den här. och det är hundraprocentigt säkert – mer säkert än att jag någonsin kommer att gifta mig. av alla gäster krävs dans.a song that you want to play at your funeral
skulle vara ganska fint att dö som 90-årig tant och veta att mina efterföljare spelar bikini kill/le tigre, lady gaga och flogging molly på högsta volym medan de dansar på borden.

a song that makes you laugh
den här, men bara när man ser videon samtidigt.

a song that you can play on an instrument
jag kan knäppa fingrarna till den funkyga versionen av "bä bä vita lamm", räknas det?

a song that you wish you could play
typ alla i hela världen, främst "hitler in my heart" på piano. fingertoppskänslan!

a song that makes you feel guilty
alltså känner mig ganska skyldig då jag lyssnar på musik som jag inte kommit över på laglig väg. därför är jag glad att spotify äntligen börjat lägga till lite mer av den musik jag gillar.a song from your childhood
till det här albumet gjorde jag en hel föreställning i mitt huvud som tioåring.

your favorite song at this time last year
veronica maggio – jag kommer.  ***gråtpaus***

och det var musikfrågorna det! klicka för del ett och del två.
29.03.2012 kl. 22:18

This is an unpretentious piece about muskrat necromancers eating popcorn and apples.bilderna tagna från kvällens tips nummer ett.

kvällens tips nummer två (likaså litteraturrelaterat eftersom jag är en superinthellecktuell litteraturn3rd) blir det här. twitterfiction - berättelser under 140 tecken. ett mycket ypperligt sätt att få i sig sin dagliga dos litteratur utan att anstränga hjärnan nämnvärt.

några favoriter:

"She’d thought him joking, when he pointed at the urn and said he hadn’t let his last girlfriend leave him.
She believed him now.""I used to wear my hair in a bun, smoothing it with wax. These days white flakes fall from my scalp, covering my shoulders. Not snow but ash."


"This is an unpretentious piece about muskrat necromancers eating popcorn and apples. Symbolically, though, it is a metaphor for life."


"Horse smelled funny when he cooked it. Shot it up anyway. Didn’t ever come down."


"Terry had a bird. It whistled a lot. He and Ann married and the bird stopped. It died much later. Ann watched him bury it, feeling nothing."


nu ska jag gå vara awesome person drinking o'boy and watching "skins" throughout the night. hejrå.
26.03.2012 kl. 00:41

skins22.03.2012 kl. 18:50

muzak #2

well det här ser ut att förvandlas till den mest oförutbestämda vecka detta år.
musikfrågorna får således fortsätta.

a song from your favorite band
om man ska vara petig och verkligen välja band och inte artist så väljer jag mitt favoritband för tillfället: mumford & sons, med låten "sigh no more". jag får gåshud varje gång. klicka och lyssna vetja.

a song from a band you hate
jag kan komma på flera band jag starkt ogillar, men om vi ska ta något lite mer otippat än exempelvis death-metal, pojkband från 90-talet eller pussycat dolls så får det väl bli belle and sebastian. jag kan inte tåla belle and sebastian.

a song that is a guilty pleasure
finns väl några stycken. ice ice baby exempelvis. eller diverse rihanna och ke$ha-låtar. förlåt, chillin.

a song that no one would expect you to love
jag vet inte, min musiksmak är ganska varierande och ombytlig. men den här kanske. väldigt guilty pleasure.a song that describes you

actually, I was never conceived
and I don't expect to be believed
but I've found my mouth stitched shut
with glossy pink thread
when I think of the lie filled love-life that I've led
I row boats all day with karl, vlad, and e. leon.
my tongue made of ivory, my teeth are all gone
the bones in my face they weren't here all along
I'm straight and I love your coffee cake

rasputina - our lies

a song that you used to love but now hate
det har väl hänt att jag spelat sönder någon låt och sedan avskytt den ett tag. i början tyckte jag faktiskt om "somebody that I used to know" men p.g.a. att den spelats överallt och av alla hela tiden har jag börjat avsky den. starkt. musikvideon också. uhuhuuh.

a song that you hear often on the radio
jag lyssnar väldigt sällan på radio, och ifall jag gör det lyssnar jag på pratprogram eller <3sjöfartsnytt<3

a song that you wish you heard on the radio
som sagt, pratprogram. önskar de sände nanna johansson på vega.

a song from your favorite album
se fråga 1!a song that you listen to when you’re angry
jag brukar inte lyssna på musik när jag är arg. brukar inte vara arg så ofta heller :3 men jag är av den åsikten att man bör kunna lyssna på the tiger lillies vid vilken sinnesstämning som helst.

se del ett här. kthnxbai!
21.03.2012 kl. 12:55

ett sällsynt musikinlägg

jag har ångest för att börja lyssna på ny musik. jag vet inte varför, men det har varit så ett bra tag. någon gång i tonåren letade jag febrilt efter ny musik, dagligen, sen tog det stopp. hittar sällan nya favoriter och tipsar någon mig blir jag av någon anledning nervös och stressad. dels vill man ju tycka om det, dels vill man ju orka lyssna, och dels fortsätta lyssna, men jag orkar sällan lyssna på musik.

men alltså åh.
mumford & sons.
jag kan inte säga annat.p.s. det var meningen att jag skulle länka till fler låtar, men mitt internet fuckade ur och dessutom är jag ändå allt för upptagen med att lyssna till hela sigh no more-albumet för att orka göra nåt annat. det, och spela patiensduell.
22.02.2012 kl. 21:40

vådan av att vara cineast

jag somnade mitt under "drive". det borde vara straffbelagt.
05.02.2012 kl. 10:29

nattens låt

08.01.2012 kl. 02:21

nyårslöften och skräckfilm

nyårslöften. inte för att man håller dem. men året 2011 läste jag sex böcker, och började på två som jag inte läst ut än. sex. har inte läst så få böcker på ett år sen innan jag lärde mig läsa (på ett flygplan till norge, häftigt nog). skärpning på den fronten alltså. några andra nyårslöften vill jag inte ge, men mål för 2012 kan man alltid ha. hälsosammare livsstil, mer skratt och glädje, mindre datortid, mer kreativitet.

och nu till kvällens uppmaning.
nämn en enda skräckfilm man kan se på utan att en enda gång ha orsaken att utbrista "don't go in there!"

el orfanato (2007)
07.01.2012 kl. 21:52

topp 10 favoritlåtar 2011

jag är inte så mycket för att recensera musik, men jag kan ju försöka. här har jag lagt ihop en lista, må tyckas lagom märklig, med mina tio favoritlåtar från det gångna året. det är en varierande lista. mycket varierande. ungefär som jag.

detta är alltså inte bara låtar från just 2011, utan även gamla godingar som jag upptäckt/återupptäckt just nu.10. orishas – cosita buena

en av de finaste teaterföreställningar jag sett i mitt liv innehöll den här låten. har lyssnat på den regelbundet sen dess och drömt mig tillbaka. fantastiska rytmer.9. sunset rubdown – for the pier

ett band jag aldrig hört talas om förrän axel tipsade om det. och ja, det är väldigt sällan jag orkar engagera mig i ett band jag blir tipsad om – vill helst hitta band själv – men här blev jag fast. den här låten är fantastisk.8. rihanna – s&m

jag vet. jag erkänner. jag kan ställa mig upp på dansgolvet och sheikka loss när rihanna sjunger om bdsm-sex. några frågor på detta?7. cecilia bartoli – sposa son disprezzata

en återkommande favorit sen 2009. av någon anledning mer återkommande detta år, speciellt vid fylla. opera och fylla är inte att rekommendera.6. kate bush – houdini

lyssnade på kate bush förut men har först nu kommit att verkligen uppskatta hennes talang. den här låten är bara så himla fantastisk på alla sätt och vis.5. veronica maggio - jag kommer

ungefär hela april 2011 kan summeras med denna låt. det är en enda outburst av glädje och ja, det kan mycket väl tolkas som en kvinnlig orgasm, men samtidigt kan jag så himla starkt koppla den till känslan av att bli kär.4. lady gaga - sheisse

"jag önskar jag kunde dansa utan någon annan närvarande. jag önskar jag kunde dansa utan all denna skit." vad mer behövs?

http://www.youtube.com/watch?v=wWZu6NWJkHw (går inte att bädda in)

3. amandra palmer – guitar hero

en låt jag numera kan utantill. ombytlig, beskrivande, medryckande, betydelsefull.2. a silver mt. zion - god bless our dead marines

elva minuter av njutning. pure. njutning.1. antony and the johnsons – kiss my name

den här låten alltså. så vacker, så hjärtskärande, så fantastisk.
25.12.2011 kl. 23:43

lilla my

levererar kloka one-liners sen 1990 (syftande till tv-serien).

"nåja, fest som fest."

"om jag hittade en tillräckligt liten pojke skulle jag också vara oanständig."

"du kan ju alltid slänga ut en krok och börja samla sjögräs istället."

"nå inte kan jag slå henne med brödkaveln under bordet."

"kanske rommen tog slut och de seglade efter mera."

"titta, såhär förökar de sig. och sen äter de upp oss allihop."

"vet du vad, jag har en fin idé. du kunde bli min pojkvän."

"jag önskar ni var mina galärslavar."


kärlek.
24.12.2011 kl. 00:13

the most awesome thing ever

bakgrund: en fin författare skrev en roman om magi. en väldigt bra roman som dessvärre tog mig över ett halvår att läsa ut. måste läsa om den någon gång. "it's like seeing the worlds of narnia and harry potter through a 3D magnifying glass."  var det en recensent som tyckte.

en av karaktärerna i boken hette julia. som jag. detta sker inte så ofta, att en karaktär i en bok delar mitt namn. hon vad besatt av magi, lite som jag. i september i år gav han ut bok två, där julia fortsätter figurera (enligt vad jag läst om boken så har hon en betydligt större roll i bok två.)

för ett tag sedan ordnade han en omröstning för sina läsare, om vilket efternamn julia skulle bära, eftersom hon inte har något i böckerna. och nu har han valt ett.

wicker. julia wicker.
de som vet vad jag heter i efternamn förstår hur awesome detta är.
ganska så fucking awesome.
21.12.2011 kl. 03:10

man vet att man ser för mycket på tv-serier

då det första som verkligen ger en julstämning i hjärtat är att återse vlc-ikonen med tomteluva. ungefär det sötaste jag sett.
18.12.2011 kl. 17:20

muzak

blir ju inte till att svara på dessa frågor en per dag, så slår till med tio på en gång. musik alltså.your favorite artist

har ändrat denna fråga från "song" till "artist" eftersom det är lättare att svara på. mina absoluta favoriter har länge varit; kate bush, beirut, cocorosie, antony and the johnsons, och en massa klassisk musik och opera.

your least favorite artist
känns väldigt tråkigt att svara typ "det som spelas på radio" eller "justin bieber". tycker det är mer intressant att nämna musik som folk generellt sett faktiskt gillar. som kent. eller håkan hellström, jag tål bara inte deras röster eller prettotradiga låttexter. svensk pop i allmänhet. och så finns det flera genrer jag inte är så väldigt intresserad av, som dupstep, metal och missförstådd-kille-med-gitarr (kallas väl indie).

a song that makes you happy
just nu kan jag inte komma på en enda. men det finns ju flera glada låtar. ice ice baby, till exempel.

a song that makes you sad
det mesta med antony, men det är mest fint.

a song that reminds you of someone
oh comely.

a song that reminds of you of somewhere
la voix.

a song that reminds you of a certain event
honey or tar.

a song that you know all the words to
finns en del. däremot kan jag INTE dendär låten som fick folket på ollis att ställa sig upp på borden och skriksjunga för glatta livet. något med "längtar efter något som kan rädda mig". jag kände ungefär det samma då.

a song that you can dance to
allt som har en puls.an artist  that makes you fall asleep
current 93.
04.12.2011 kl. 15:11

kate


kate bush (f. 1958) är en av mina största idoler. har lyssnat på hennes musik sedan gymnasiet ungefär, och återkommer alltid till den. hon är ett geni. underbara texter, fantastisk stil, och en helt otrolig röst. att hon är en av de vackraste kvinnorna jag sett gör inte saker sämre. alla måste kolla på det här klippet från 1979 (då hon var 21 år gammal). det är övermänskligt att besitta en sådan begåvning.en jullåt passande nog. jag är mållös. fantastiska kvinna.
04.12.2011 kl. 00:37

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren