om dinosaurierför ett par veckor sedan gjorde jag en sen anmälan till en kurs vid namn geologi: dinosauriernas värld. de har ännu inte handlagt min anmälan, men varje gång jag loggar in på antagning.se för att kontrollera hur det fortskrider med mina övriga kursanmälningar, så är det främst dinosaurierna jag tänker på.

"Som kursdeltagare bjuds Du på en exposé över några av de kanske mest spektakulära fynd som gjorts av dinosaurier och deras jämlikar. Vidare ingår en exkursion till Tyskland där vi besöker fyndplatsen för Archaeopteryx (den s.k. urfågeln) och tittar på det största monterade dinosaurieskelett som finns att beskåda."

alltså. dinosaurier. ett självklart val om ni frågar mig.
23.07.2012 kl. 21:39

snygga fantastiska inspirerande vackra

bara för att jag bloggar om genus ibland och vikten av att inte lägga så stor vikt vid utseende hindrar det inte mig från att finna en del individer speciellt vackra. den yttre skönheten kan vara förrädisk, avundsvärd och sitter onekligen i betraktarens ögon, men den kan också vara inspirerande och helt enkelt bara fin att se på. nu vill jag göra en kvinnlig version av niotillfems återkommande snygga-män-att-dregla-över-inlägg. så varsågoda, de vackraste kvinnorna jag vet.
15.07.2012 kl. 17:14

en självpresentation i gifar #3

Something that makes you feel betterSomething that makes you cryYour fearsYour favorite placeSomething that you missYour aspirationsOne last moment
det här var ju roligt. del ett och del två finner ni bara ett par klickar bort.
14.07.2012 kl. 20:00

ros


fick en bukett rosor av alinah.


de börjar dock bli lite ledsna nu.


men de är klyschigt nog min favoritblomma så det gör ingenting.
skjortan är förresten från tk maxx och jag svettas ihjäl i den, men den är så fin så det är värt det.
10.07.2012 kl. 14:30

en självpresentation i gifar #2

Your siblingsoch(lol skoja luv u)

This weekYour dreams(lol just kiddin)

Your first kissYour favorite memorySomething you regreten timme senare:Next weekSomething that upsets you

07.07.2012 kl. 19:24

en självpresentation i gifar

Introduce yourselfYour first loveYour parentsWhat you ate todayYour definition of love

en blandning av:och:Your dayYour best friendA momentYour beliefsWhat you wore today


01.07.2012 kl. 13:36

I've been searching for my wings some timeinatt dog vår lilla mini. jag vet inte hur det gick till, men det låg en kudde över hens bo och jag är rädd att jag råkat sparka ner kudden i sömnen. men. det fanns inget större hopp för mini ändå så försöker att inte se mig som en fågelmörderska. ett liv i en lägenhet, vad är det för ett liv för en fågel? hen fick ett par fina sista dagar i livet i alla fall. mjuka händer, mjuka pussar och värme från vetekudden klår en smutsig trottoar i alla fall.

sov gott, lille pip. du var något av det sötaste och sköraste jag hållit i min hand.
22.06.2012 kl. 15:50

sparvmammor

för en vecka sedan flyttade jag in hos alinah. samma kväll fick vi besök av världens sötaste lilla fiskmåsunge.


våra grannar tar hand om småfåglar som farit illa. de har hela åtta stycken. moderskänslorna väcktes definitivt till liv, inte minst hos alinah som drömt om kattungar, hundvalpar, människobebisar och små kaniner vareviga natt.jag tänkte "åh, om jag hittar en fågelunge någon gång så vet jag var jag ska gå sen. men det är väl inte ofta man hittar en ändå."
 
men. på väg hem från första dagen på jobbet hörde jag ett litet litet pip vid kanten av trottoaren. först trodde jag att den gråa lilla varelse var en mus, men sen såg jag ungefär världens minsta fågelbebis som flaxade och pep och försökte klättra upp längs med betongväggen. jag la hen i min kupade hand där hen somnade direkt.

nu vet vi inte helt säkert vad det är för en fågel (koltrast har vi gissat på dock), eller om hen kommer klara sig. men hen piper tillbaka när jag piper och har ätit och druckit och ligger som bäst och sover på en värmekudde i badkaret. vi har döpt hen till mini. som vi ska försöka behålla.
 


det är nog inte helt tillåtet att vara såhär söt.

p.s. jag vet att man kan använda "den" om djur, men tycker inte om det.
p.p.s. jag vet att det inte är en höna.

UPPDATERING: JAG TROR DET ÄR EN SPARV. vad är oddsen? med tanke på min header. dör i hjärtsnörp.

20.06.2012 kl. 17:19

drottningen av draåthelveteland

en fråga: nu då jag invandrat till sverige, är det okej för mig att uttrycka mitt djupa hat gentemot denna nya sommarplåga?

finns en plats där tiden stannat
finlands pompeji, dit vill vi hamna
samma språk, egen flagga,
snygga brudar finns att ragga

jag har nog aldrig tidigare skämts såhär mycket över mitt ursprung. det skulle isåfall ha varit när "vår tid, vårt land" släpptes förra året.lyssna på lite svenskt istället. gärna samtidigt som ni kollar på bilden ovan.

18.06.2012 kl. 15:23

of the moondetta inlägg skulle heta "tumblrbilder som säger mer än tusen ord just nu" men jag kom bara på en och det är månen. god natt & tack tack tack tack tack.
på onsdag - malmö.
11.06.2012 kl. 01:30

maisie williams


jag har funnit min hermione.
07.06.2012 kl. 18:16

einstein pick-up line

03.06.2012 kl. 12:39

om februari 1954


bröllopsfoto på min mormor och morfar, nästan 60 år sedan. de fick be om statligt lov att gifta sig eftersom morfar var nitton (och myndighetsåldern på den tiden var 21). min mormor väntade min mamma här och när mamma föddes kom morfar med en bukett liljekonvaljer till bb och sa "jag har plockat dem själv." romantiskt så det förslår.
31.05.2012 kl. 16:21

om björkdetta inlägg tillägnas den helt fantastiska skribenten björk mirjamsdotter. blott arton år gammal och skriver bättre än någon annan i bloggvärlden, skulle jag vilja påstå. hon vet inte vem jag är (och visserligen vet jag ju inte mer om henne heller än det som jag läst) men igenkänningsfaktorn i hennes inlägg är hög. jag vill inte vara klyschig men är det ändå och säger att jag skulle vilja bjuda henne på te och säga att hon är så himla smart och bra trots all skörhet och trötthet och ångest.

ni hittar hennes blogg här. fylld av synthromantik, neonrosa lysrör och vassa, starka ord och meningar.
30.05.2012 kl. 22:42

om jobb och eufori

hej alla barn som läser. tänkte bara berätta för er att det nu är bekräftat: jag har sommarjobb i malmö. det känns obeskrivligt bra och så himla skönt och jag kan knappt greppa det. sverigesommar. underbart.

det vara bara det. ikväll är det eurovisionssemifinal nummer två och jag ska heja på loreen och vara allmänt, ja, euforisk. och vet ni vad, jag förtjänar det verkligen. buss och kran, mandelflarn!
24.05.2012 kl. 11:24

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren