cocoon

indiepop är nuförtiden sällan något jag hänger i juliagranen, speciellt då bandet består av en ensam kille som sjunger trånande (och, av någon anledning, så ofta falskt? vad är uppe med det) och plinkar på en ensam gitarr.

men ibland är det indie som behövs. indie är som att ligga i spunnet socker. det är mjukt och doftar sött och bärigt, men även obehagligt klibbigt. indie är som sommarstäder med dammigt sandiga gator, grönskande träd som prasslar idylliskt i vinden, pussar på brunbrända axlar och spritbaksmällan från helvetet. indie är okej, ibland.

till exempel cocoon. jag gillar stämmorna. väldigt mycket. tack för dem.

och jag har aldrig sett ett vackrare skivomslag.
03.08.2012 kl. 21:05

von hausswolffhar under den senaste tiden plöjt igenom en del album utgivna 2012 och just nu har jag fastnat för 1986 födda anna von hausswolffs andra album "ceremony". albumet är tillägnat hennes morfar som gick bort för två år sedan. det låter som en blandning av kyrkomusik, kate bush, soap&skin och valfri begravning. mycket mycket vackert, melankoliskt, djupt och berörande; som jag gillar det. tjejer med rak lugg och stirrigt trängtande blick uti det imaginära som smetar tjära/svart täckfärg/chokladsås i ansiktet är min kopp muminte.

favoritspår: epitaph of theodor, mountains crave, sova, funeral for my future children.lyssna på spotify.
30.07.2012 kl. 12:34

we dry soil, heartmillgrow up at night
feel you tight
as near as I
cold child
we dry soil, heartmill
feel you and I highsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnartsnart & jag är ruskigt kär.
13.07.2012 kl. 21:39

of such a common birdThey were sleeping in gutters
They were standing in bank lines
They were jumping from towers
They were calling like seagulls
But nobody heard
Such a beautiful message
From such a common bird


We want freedom for ourselves
But we can't give it to each other
We want peace between nations
Yet we battle with our lovers
We're blinded by billboards
And trying to get ahead
We're choking on ambitions
And the words left unsaid

(bilder från min tumblr.)
30.06.2012 kl. 15:07

regnfredagen fredagsgif och en fredagslista varsågoda. lite gammalt (jättegammalt) och lite nytt. buss och kran, mandelflarn.

29.06.2012 kl. 15:45

primadonnabedårande som en docka, flirtig som en vamp, cool som en isbit.
26.06.2012 kl. 19:38

let them eat cakeen film jag tycker mycket om som inte kom med i något av filminläggen är sofia coppolas marie antoinette från 2006. det händer inte så mycket i filmen egentligen, men musiken, stämningen, kostymerna, det ätbara, detaljerna (lägg märke till conversen i skobilden t.ex.) människorna, allt är värt att tittas på. och sofia coppola är fantastiskt duktig på det här med att få en film att se ut som en lång fotografiutställning. jag älskar filmer där man kan pausa vilken sekund som helst och det pausade motivet ser ut som ett konstverk. ett annat bra exempel är the virgin suicides, också med den förträffliga kirsten dunst. och, givetvis, av coppola.
23.06.2012 kl. 20:06

film #3

vin och fotboll wöwöwö! vi har slagit vad om ställningen. jag tror portugal 3 mot tjeckien 0, men det ser inte så bra ut. 64 minuter och 0 - 0 är ställningen. alinahs fyra-åriga son ezias tippade 5-0 till tjeckien, ser inte heller så bra ut.

nog om fotboll. mer om film.favorite action movie
jag har älskat die hard: with a vengeance så länge jag kan minnas. var kär i bruce willis ett bra tag efter att jag sett filmen men han gör ju bara samma roller hela tiden. men åh. länge sen jag såg denna nu, blev sugen igen.

favorite documentary
bowling for columbine. catfish. och säkert någon jag glömt.

favorite animation
finding nemo.the most hilarious movie you’ve ever seen
jag dog av skratt de kanske fem första gångerna som jag såg a fish called wanda.

a movie that you love but everyone else hates
det finns nog ingen sådan, man har väl bra smak.

a movie that you wish you had seen in theaters
the exorcist.

favorite movie from your favorite director
har ingen direkt favoritregissör, men har älskat de flesta av tarantinos filmer. jag ser så sjukt mycket fram emot django unchained. fast den (också) innehåller lite för få kvinnor. jag gillar kvinnor.a movie from your childhood
čarodějky z předměstí. åh vad jag önskar jag kunde hitta den någonstans. om någon av er har sett den så får den ett pris.

your favorite movie of all time
vet ni inte det vid det här laget? men, okej.här hittar ni del ett och del två.

p.s. nu är matchen slut. li tippade portugal 1-0 så hon vann en banan.
22.06.2012 kl. 00:16

film #2a movie that changed your opinion about something
antichrist fick mig definitivt att inse att det finns gränser för vad som är okej att göra "för konsten".

a movie that you hate
jag hatar woody allen och alla hans filmer (har sett tre - det var tillräckligt). han är sjukt tråkig och likadan i alla sina filmer han med våld ska spela "den missförstådda huvudrollen" i och alla hans filmer handlar om gamla gubbar som ligger med unga prostituerade. gubbslem.

a movie that is a guilty pleasure
en massa high school-flicks, typ mean girls och never been kissed.

a movie that no one would expect you to love
då jag faktiskt råkar vara en kvinna med många oanade sidor tror jag det inte finns så mycket som handlar om mig som kunde få folk att gapa så lätt numera. men jag föredrar hannibal framför när lammen tystnar till skillnad från resten av världen. dock kommer mason verger numera att haunt even my most beautiful dreams :(

a character who you can relate to the most
jag återkommer när mitt liv blivit film.

a movie that you used to love but now hate
amelie från montmartre. okej jag hatar den knappast, men den är så uttjatad att jag får exem.

a movie that disappointed you the most
alla harry potter-filmer är ju en major disappointment och antiklimax om man faktiskt jämför dem med böckerna. detta ska man inte göra. då funkar de okej.a movie that you wish more people would’ve seen
som sagt så borde alla se wonder boys. även salo är en mycket mysig film, se den gärna med mor och far.

favorite movie based on a book/comic/etc.
fight club, girl interrupted och trainspotting gör sig definitivt bättre som filmer än böcker. the hunger games var som jag tidigare konstaterat magnifik, fast boken är också bra.

favorite movie from your favorite actor
borde det inte heta WITH your favorite actor? faktum är att jag inte har någon uttalad favoritskådespelare. jag gillar prestationer och uppskattar mångfald och konsten att förvandla sig och inte alltid spela samma roller, men kan ju namedroppa leonardo dicaprio, meryl streep och (fantasin tog slut).
17.06.2012 kl. 19:48

filmthe best movie you saw during the last year

melancholia.

the most underrated movie
jag tycker wonder boys har fått alldeles för lite uppmärksamhet.

a movie that makes you really happy
åh, inglourious basterds, alltid!

a movie that makes you sad
precious. grät som ett barn.favorite love story in a movie
agnes och elin i fucking åmål kanske. eller mathilde och manech i a very long engagement. eller bella och edward i twilight. BAZINGA, det sista var ljug.

a good sequel
the lords of the rings: the return of the king såg jag tre gånger på bio. toy story 3 är också fin.

the most surprising plot twist or ending
martyrs. saw. och the cabin in the woods.

a movie that you’ve seen countless times
kill bill vol 1.a movie with the best soundtrack
alla quentin tarantino-filmer har fantastiskt soundtrack. även the rocky horror picture show.

favorite classic movie
det beror väl på vad som räknas som klassiker. jag gillar the sting och rear window. och il buono, il brutto, il cattivo såklart.
12.06.2012 kl. 08:46

maisie williams


jag har funnit min hermione.
07.06.2012 kl. 18:16

om stugor i skogenfem ungdomar åker till en avlägsen stuga mitt inne i skogen och mörka, mystiska grejer börjar hända. klassiskt skräckfilmsscenario. såg denna igår med denne herre och gillade den väldigt mycket. läs inget om den, se inte ens trailern - bara se filmen.

förresten så avskyr jag ordet "digga" av hela mitt hjärta. tänker på diggiloo-diggiley. eller kanske 'dig' som i gräva. att gräva en grav. "låt mig gå digga min grav".

annars är jag glad trots lite melankoli i hjärtat men mest glad och trött.
hejdå & fridens liljor.
30.05.2012 kl. 21:38

om abrahams dotter

hörde min första arcade fire låt (som jag är medveten om) när jag såg sluttexterna till "the hunger games" förra veckan. skoja i min lilla doja hur sent ute jag är. men jag antar att min misstrohet gentemot orkesterbaserade indieband satt sin prägel på vilka band jag automatiskt sållar bort, och arcade fire har varit ett av dem, oavsett alla ovationer.

nu har jag i alla fall förlorat min arkaiska eld-oskuld och jag älskar den här låten.låter som en blanding av enya och valfritt japanpop-band. och jag gillar det. förresten så var "the hunger games"-filmen enligt förväntan, jag älskade den och älskar jennifer lawrence i rollen som katniss everdeen. enda problem är att den är för kort. alltså. 2 h 20 minuter är för lite. jag hade kunnat kolla i flera, flera timmar. hela hunger games-konceptet är så himla fascinerande och jag som blev väldigt besviken på battle royale i mina dagar fullkomligt älskar den bisarra dystopikänslan i denna makabra realityshow.

och som vanligt när det gäller liv och död funderar jag på ifall jag själv överlevt, klarat mig ett tag eller gått under direkt.

en fråga: någon mer än jag (och min pappa) som sitter kvar i biosalongen medan ljuset tänds och tittar igenom hela sluttexten?
11.05.2012 kl. 21:50

om superhjältar

batman, superman, the incredible hulk, spiderman, kick-ass, the green lantern, flash och så vidare i all oändlighet. superhjältar har alltid varit och kommer alltid vara populära. de är allt från den blyga nörden som blir biten av en spindel till utomjordingar i mänsklig skepnad. det finns något för alla. eller... ja. det finns något för männen.

jag vill inte vara sådan, men alltså, ingen annan som är trött på att den enda gången en kvinna får vara med och fightas med killarna är ifall hon har utseendet med sig? de flesta manliga superhjältar är onekligen muskulösa, attraktiva och sätter säkert komplexhjulen igång i pojkars hjärnor också - men här finns även en grön klump (hulken), samt alla nördars dröm i spindelmannen.

den enda kvinnliga superhjälte (nåja, av kvinnligt kön) som egentligen faller ur den stereotypa superhjältinnerollen är hit-girl - som är ett barn. men tänk henne som vuxen. jo, precis. dödligt sexig och tilltalande som få.

jane fonda som barbarella, 1968


scarlett johansson som black widow, 2012

chloë moretz som hit-girl, 2010

den här bilden säger också mer än tusen ord. ehm. om alla karaktärer poserade som den kvinnliga:originalet:

10.05.2012 kl. 12:46

grimes.jag läste om grimes för första gången på denna fantastiska blogg. han hade länkat till låten "oblivion" som jag lyssnade på och inte gillade så värst. men jag vet inte, det var något med denna claire boucher, alias grimes, som ändå fastnade i mitt minne och nästa gång jag lyssnade på samma låt blev jag kär. nu har jag knarkat hennes album "visions" i flera dagar och älskar det från början till slut.

mina favoriter på skivan (även om hela "visions" är ett mästerverk):

plus musikvideon till "vanessa" från albumet "darkbloom" som hon gjort tillsammans med d'eon. hon har regisserat videon själv också och den är väldigt hipstrig och fin och hennes läspande är att dö för.alltså. jag är helt kär i den här människan. hon har dessutom världens snyggaste stil och verkar också vara så himla genuint fin och bedårande både på ut- och insidan så jag blir alldeles varm i hela kroppen. <3claire<3
19.04.2012 kl. 02:36

Weltschmertz, Books &
Deathly HallowsSaudade (Portuguese):
An intense, constant longing for something that does not and probably cannot exist.

Läst 2013

Gräset är mörkare på andra sidan
We have always lived in the castle

The Hobbit
A Game of Thrones
A Storm of Swords
Alice's Adventures in Wonderland
Through the Looking-Glass
The Virgin Suicides
Tillräckligt mörkt för en picknick
The Little Friend
Älskaren